tomaszr Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Mam małe pytanie. Co trzeba ustawić, żeby możnabyło wyrenderować fumefx w Vray'u. Na zwykłym renderze działa ale w vray nie wiem co mam ustawić. Czytałem, że jest taka możliwość. Proszę o pomoc. :D
Camel Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 A masz FinalRendera? to tym bardziej liczy Fume FX'a.
tomaszr Napisano 7 Marzec 2009 Autor Napisano 7 Marzec 2009 A masz FinalRendera? Niestety nie mam. Rozumiem w Final Render'ze lepiej idzie wyrenderować FumeFx'a ?
GIBSON Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Apropo FumeFx... mam owy plugin ale niestety u mnie nie chodzi:/ wklejam go do folderu "plugins" i nic wyskakuja mi tylko blędy podczas uruchamiania maxa... wie ktos moze co robie zle? za wszelkie pomoce z gory wielkie dzieki. pozdro
Mr_SAN Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Co do fumeFx to o ile pamietam renderowalem go vrayem (mam nawet gdzies probne rendery) i nie musialem niczego dziwnego klikac aby zadzialalo - poprostu wyrenderowało ładnie...
La R Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 A masz FinalRendera? to tym bardziej liczy Fume FX'a. Równie dobrze liczy sie w vrayu, mentalu czy brazilu chodź z tym ostatnim nie próbowałem. Jeśli przez scanline Ci przeszło to i tu powinno być w porządku bez zmiany parametrów ( aczkolwiek można dołączyć wpływ na GI ).
Mr_SAN Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 co do GI to owszem ma wpływ, ale bardzo pozytywny - przynajmniej w moim odczuciu ;)
Matz Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 Witam wszystkich, ostatnio zacząłem bawić się troche FumeFx, ale od razu pojawił się problem , ze gdy renderuje używając vraya 2.0 nie widze kompletnie ognia, dymu kompletnie nic. Probowalem oswietlac plomien dodatkowym swiatlem (pomijajac to,ze sam powinien dawac swiatlo) ale nic to nie dalo. Ma ktos jakis pomysl? Jak przelacze na mentala to redneruje sie bez problemu. Pozdr
jaras Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=68470&page=2&p=1033661&viewfull=1#post1033661 1
Matz Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 dzieki za linka ,ale ten watek tez juz przejrzalem. Mam wlaczone GI w vray. Podkrecalem Gi w Fire, ale zzero rekacji. Na renderze ogien lub cokolwiek stworzyl FFX po porstu nie istnieje.
Matz Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 Ok udalo mi sie rozwiazac zagadke. W environment and Effects -> Atmosphere musi byc dodany efekt FusionWorks Renderer. Inaczej nie bedzie nic widac. Nie wiem czy dodaje sie to automatycznie, ale chyba nie. Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi