Magic Pro Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 3 proste przykłady animacji pojedynczych zdjęć, stworzenie iluzji 3d i głębi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Naprawde trudno mi sie powstrzymac przed ironizowaniem.... bardzo..... hhhrmrmmmff.... ;) To sie nazywa kompozycja. Zebys chociaz dobrze wyszparowal te brame... :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 serwus :) reanimator - jestes okrutny pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Grunt to mocne wejście :D btw fajny nick :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 wiedziałem, że przed wyjściem z pracy warto zajrzeć na forum i złapać jakiś pozytyw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 ale mi sie humor poprawił;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 mniam.... superaśne te animacje. może napiszesz mały making-of..? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riko Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Nie zrozumiałem tego filmu o pustyni... Czy to ta iluzja 3d była? Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Ale fajnie że pokazałeś nam te przykłady, nie wiedzieliśmy o czymś takim wcześniej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magic Pro Napisano 14 Marzec 2009 Autor Share Napisano 14 Marzec 2009 Naprawde trudno mi sie powstrzymac przed ironizowaniem.... bardzo..... hhhrmrmmmff.... ;) To sie nazywa kompozycja. Zebys chociaz dobrze wyszparowal te brame... :> Nie chcę podważać twojej ogromnej wiedzy w tej dziecinie..... więc ustalmy że masz racje :D ..... making of.... dodam pewnie jutro albo pojutrze... i wyjaśnię o co chodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEB Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 ... hmmm ktos tu nie widzi szydery czy mi sie tylko zdaje? :D Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 zdaje Ci sie. Ja czekam na mejkingofa. Nauczaj, Sensei! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEB Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Reanimator: ta niecierpliwosc mnie juz przytlacza ... nie moge sie juz doczekac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 mam to samo! kompletnie nie mogę skupić się na pracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 cuda niewidy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 no aż bloga odwiedziłem- PRO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magic Pro Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 Dziękuję wszystkim za komentarze i wsparcie. Oby tak dalej :) Mały Making of oryginalne zdjęcie: edycja w photoshop- wycinasz poszczególne obiekty tworząc : pierwszy plan, drugi, i tło. (oczywiście w zależności od zdjęcia :)) robimy poprawki i powiększanie warstwy przez klonowanie przenosimy projekt to after effects, ustawiamy wszystko na swoim miejscu w przestrzeni "z" (3d layers) ustawiamy krótki ruch kamerki oczywiście w taki sposób aby było spójne i nie pokazywało niedostatków naszej pracy :)) PO CO TO KOMU? Bardzo często w filmach stosuje się takie rozwiązanie z prostych przyczyn. Jest to o wiele prostsze niż nagranie materiału w rzeczywistości oraz gdy deadline zbliża się nie ubłagalnie. Zrobienie krótkiej sekwencji zajmuje od kilkunastu minut do kilku godzin, ale mimo tego jest to znacznie krócej niż, zorganizowanie ekipy, wysłanie na 2 koniec świata żeby zrobić kilku sekundowe ujęcie wprowadzające do jakiegoś wątku albo sceny bo reżyser albo producent uzna że tak będzie lepiej ------ w ten sam sposób stosuje się 3d Extension set. Mam nadzieje że to was usatysfakcjonuje a wykonanie .... zawsze można wszystko zrobić lepiej :)) .... no i ta kompresja jest nieubłagalna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEB Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 Dzieki PRO ... zawsze sie zastanawialem jak takie cuda wsadza sie na ekran. ... ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 wow. wielkie WOW. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magic Pro Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 Ciekawe czy to co piszecie to prawda czy drwina ....? Może ktoś znajdzie się odważny i powie mi co o tym myśli i jak poprawić jakieś nie dostatki, bo jak tylko się zemnie śmiejecie to sami z siebie robicie pośmiewisko... a jak lepsi jesteście to powiedzcie jak co naprawić w tym. A nick to po prostu nick lol co ma wspólnego z twórczością? Moja opinia śmiejecie się z tego co zrobiłem... bo Wy to jesteście doświadczeni profesjonaliści pracujący dla największych i najlepszych firm w tej branży a wasze dokonania są niesamowite.... chodzące legendy z was. :) Więc słucham :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 Magic - co do sygnaturki, pisze sie chyba youtube a nie youtoub? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magic Pro Napisano 15 Marzec 2009 Autor Share Napisano 15 Marzec 2009 Dzięki, już poprawione :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 Magic Pro- osobiście lepiej bym to wszystko przełknął (czy znam te techniki czy nie) gdybyś po pierwsze: wrzuciił to do tutoriali; po drugie nie pisał broczącym krwiście gigantycznym fontem (grafik zazwyczaj oczy ma w miarę ok) i pisał nieco skromniejszym tonem. tak czy siak może się komuś przydać ale forma jest nie teges;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowicz Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 Hi Fajne te twoje animacje, zrob wiecej Making-ofów bo inni pewnie tez by chcieli sami cos podobnego stworzyc ! Pr0 animacje, i czekamy na wiecej ! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 Magic Pro - z tym making-of'em to żartowałem - przyznaję się... ale podobnie jak Tomek Kosiorek - osobiście uważam że "źle zacząłeś"... myślę że gdybyś wchodząc na to forum, najpierw zapoznał się z jego ZAWARTOŚCIĄ... łatwiej zrozumiałbyś że takie animacyjne-próby (które wyszły Ci nawet OK.) nie zrobią tu wrażenia... Nie powinieneś się Gniewać na Userów za Tą Odrobinę Ironii... przyjmij to z UŚMIECHEM... - przynajmniej jesteś już znany... Nie daj się ponieść dumie i Dawaj Z Koksem do przodu... teraz musisz czymś "nas" zaskoczyć :P... komisja czeka..:D Pozdrawiam. P.S. W blogu podajesz linka do VideoCopilot - radzę przestudiować Wszystkie tutoriale tam zawarte, bo większość animatorów Tutaj piszących już dawno je przerobiła... - piszę to jako szczerą radę, która - jestem pewien - pomoże Ci zdystansować się do swoich prac, i poddać się krytyce... (bo wyszedłeś zapewne początkowo z założenia że to co pokazałeś - jest świetne.). P.S.II. Życzę wytrwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 15 Marzec 2009 Share Napisano 15 Marzec 2009 nic dodać ino się podpisać pod sly/ powodzenia magic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psdmag Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Nie ma co poprawiać, nie ma po co poprawiać i co najważniejsze nie ma czego... ale nie o to chodzi, nikt tego dosadnie nie podkreślił więc wybacz ale trochę kultury następnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Curry_ Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 hmmm... zapomniałem hasła do profilu a jak w końcu sobie przypomniałem to napiszę coś :) Szału nie ma :D takie rzeczy to się robi po 5 minutach w After effectsie nie mając wcześniej z nim kontaktu. nic tu nie ma. zwykłe "keyowanie" skali i maski. no ale jak na początek... polecam Video Copilot również. Na początek są rewelacyjne. Jak już się podłapie wszystko co Andrew wyczynia to już później samemu można cuda robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi