Napisano 17 Marzec 200915 l trzeba pisać dużo skryptów czy też expressions jak to nazywają. Trzeba pisać dużo expressions, które nie są tym samym, co skrypty. Nie demonizujmy jednolinijkowych wyrażeń, których można by nauczyć chomika, a ułatwiają życie bardziej niż papier toaletowy. Skrypty pisuje się również (w vex, hscript lub Pythonie), ale znacznie rzadziej niż w Mai na ten przykład, gdzie bez MEL ani rusz. pozdr., skk.
Napisano 17 Marzec 200915 l ale znacznie rzadziej niż w Mai na ten przykład, gdzie bez MEL ani rusz. E ja tam długo się ruszałem bez :D fakt, że mam te 150 skryptów z highenda i expresje sobie jakieś trzasnę czasem albo przerobię jakiś skrypt ale od podstaw to nic specjalnego nie napisałem jeszcze :) Ale chcę to zmienić tylko, że mi się niechce :D no i sapć muszę i przez to trace te cenne 4-5h dziennie :/ Druga sprawa, że jak się nie pracuje przy produkcji i nie robi się mega efektów to skrypty czy expersje nie są aż takie potrzebne :) dajmy na to takie wizki dużo customowych expresji, skryptów i innych toolsów raczej nie wymagają ;)
Napisano 18 Marzec 200915 l ...ciekawe czy w związku z tymi zapowiedziami i zainteresowaniem, na forum max3d pojawi się osobny dział dla Houdiniego.... :) pozdrawiam, Mariusz.
Napisano 18 Marzec 200915 l ...ciekawe czy w związku z tymi zapowiedziami i zainteresowaniem, na forum max3d pojawi się osobny dział dla Houdiniego.... :) pozdrawiam, Mariusz. Hehehe nie przesadzajmy :D.
Napisano 18 Marzec 200915 l właśnie 5 osób z czego 4 odpadną to jeszcze nie zainteresowanie :D jesli w dziale inne pojawiałyby się dość często pytania o Hudym to taki dział pewnie by się pojawił ale na razie ostatnie pytanie o hudym było może z pół roku temu jak nie więcej więc robić dział żeby świecił pustkami to nie jest najlepszy pomysł :D
Napisano 18 Marzec 200915 l Pewnie dlatego bo osoby Hudym zainteresowane glownie na forum3d siedza. Tam dzial o Houdinim jest chyba najaktywniejszym dzialem w tej chwili:)
Napisano 18 Marzec 200915 l Alibaba to prawda :) ale żeby jakiś straszny ruch tam byl to też nie można powiedzieć :) można wejść raz na miesiąc i w pół godziny wszystko wyczytać :P ostatni news na głównej jest z 27 listopada 2008 o warii serwera :/ imo powinni już zamknąć tamto forum wtedy wszystkie "mózgi" byłyby zmuszone przejść tutaj ^^ I tak ledwo dycha więc nie wiem czy jest jakiś sens to wspierać jeszcze :/ No już możnaby im zrobić dział Hudy jako poddział inne żeby mieli się gdzie podziać :)
Napisano 18 Marzec 200915 l Destroyer ─ już nie przesadzaj. Dobrze się ma tamto forum, przynajmniej dział Houdini. A to, że rzadko posty się pojawiają o H. to pewnie dlatego, że nikt nie zadaje pytań w stylu "jak postawić boxa" czy też "nie umiem, zróbcie mi".
Napisano 18 Marzec 200915 l ostatni news na głównej jest z 27 listopada 2008 o warii serwera :/ imo powinni już zamknąć tamto forum wtedy wszystkie "mózgi" byłyby zmuszone przejść tutaj ^^ I tak ledwo dycha więc nie wiem czy jest jakiś sens to wspierać jeszcze :/ Zaraz, zaraz, zyczylbym niejednemu podforum stad takiego ruchu jak tam. 8-15 watkow na miesiac, panowie. Wiekszych ambicji nie mamy ;).
Napisano 18 Marzec 200915 l a no to spoko Panowie, zwracam honor :) dla mojego niewprawnego oka wyglądało na wymarłe ale skoro tętni życiem to spoko, nie mam pytań ^^ Edytowane 18 Marzec 200915 l przez Destroyer
Napisano 18 Marzec 200915 l Autor Pamiętam ten wątek :) ogień z boxa to jeszcze ktoś zrobił ale potem było coś o roślinkach które tworzą kolejne roslinki i wszystko umarło :) Umarlo, bo imho challenge byl troche za trudny. to będzie reaktywacja? :) Mysle, ze nowy, prostszy challenge bylbym lepszym rozwiazaniem, tylko mnie osobiscie nic nie przychodzi do glowy, co to by moglo byc. Moze jakies glosowanie? ;)
Napisano 18 Marzec 200915 l może poczekać jeszcze aż 10 wyjdzie :) ja jeszcze hudego nie ściągnąłem nawet, 150mb na mobilnym necie to wymaga wcześniejszego przygotowanie i strategii ;) ale w sumie to mozecie zacząć bezemnie, zdolny ze mnie chłopak to szybko nadrobię :D