adek Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 CityScape to program do szybkiego modelowania krajobrazów i miast 3D. Program jest naprawdę rozbudowany, przede wszystkim zachęcam do obejrzenia filmu na którym widać, że faktycznie da się zbudować miasto w niecałe 10min. Warto dodać, że program wspiera formaty takich programów jak 3ds Max, Maya, COLLADA™, OpenFlight 16.3, oraz formaty GIS. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=560
d00b Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 demo troche bidne chyba że tylko ja nie widze budynków, ale ogólnie pełna wersja wygląda całkiem przystępnie
psdmag Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 To tak jak te programy do tworzenia gier, niby można zagrać, powiedzieć, że zrobiłem to a to ale i tak zarobi na tym tylko ten kto program sprzedał bo pożądnego produktu z klocków jakkolwiek zaawansowanych nie da rady stworzyća a bramy do żywego kreacjonizmu do języki programowanie, środowisko 3d i wielu uzdolnionych ludzi.
kannu Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 serwus :) fajnie to wyglada na filmiku. ale filmik to reklama. w reklamach to kazdy produkt jest genialny. I to prawda ze mozna cos zrobic w 10 minut - tak samo jak ktorys z naszych forumowych wymiataczy moglby nagrac 10 -cio minutowy film ze swojej pracy - ale do takich umiejetnosci i skila dochodzil przez wieeeeeele lat :) A poza tym, jak cos sie robi prosto ( np. podstawowe tereny w Vue), to potem u kazdego wyglada to tak samo - i dlatego rendery wiekszosci osob z vue sa rozpoznawalne na kilometr. Soft fajny ( wiem ile miesiecy pracy kosztowalo mnie robienie miasta do Leona) - ale chyba ma ograniczone zastosowania. Poza tym ceny poprzednich wersji chyba oscylowaly w okolicach 10 tysiecy dolarow :((((( pozdrawiam i zycze powodzenia :)
piotrek Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 To tak jak te programy do tworzenia gier, niby można zagrać, powiedzieć, że zrobiłem to a to ale i tak zarobi na tym tylko ten kto program sprzedał Niby tak, ale nie sądzę, aby ten program był przeznaczony dla ludzi, którzy chcą sobie widoczek na miasto robić. Moim zdaniem bardziej to służy do robienia drugiego planu do np. produkcji filmowych. Takie tło nie potrzebuje dopieszczania ręcznie każdego wierzchołka każdej bryły, natomiast bardzo może być pomocne przy budowie dużych miast ─ jak np. w filmach Matrix czy Equilibrium, które nie muszą być robione w całości ręcznie. Wystarczy generator.
trosiek Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 świetne coś do zrobienia animacji jadącego samochodu
KoMic Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 piotrek--> hehe jakich filmow. O czym ty piszesz. To narzedzie jest fajne co najwyzej do zrobienia szybkiej prezentacji czy czegos tam softowego,. Nic poza tym pozdro
Camel Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 WTF!? Powala mnie takie tworzenie miast. w końcu przyda się do exteriorów na terenie Szczecina :P
Rekomendowane odpowiedzi