Napisano 29 Marzec 200915 l Witam ... Jakis czas temu z ludzmi z pracy zapodalismy sobie temat na speed painting "marsjanski snajper". "Malunek" wyszedl mi tak sobie, ale postac, ktora wymyslilem (nie do konca przemyslana) spodobala mi sie na tyle, ze zaczalem ja dlubac w 3d ... zobaczymy co z tego wyjdzie :) "speed" o ktorym wczesniej pisalem - concept Poki co tworze modele ("glowa" juz jest raczej jako FINAL) i szukam detali (tekstury=WIP) pozdrawiam Edytowane 30 Marzec 200915 l przez Zylak dadalem prevke conceptu postaci
Napisano 30 Marzec 200915 l Autor :) dzieki wielkie za dobre slowo Drwalu :) siatki ponizej - glowa jest zbrush'owa (base mesh'a mam gdzies juz zarchiwizowanego na plytkach, ale przy okazji dodam), reszta modeli - detale "glowy" i pancerz = max pozdrawiam
Napisano 30 Marzec 200915 l Czy on ma silnik odrzutowy zamiast genitalii? :D To dziura jakaś jest... może to płeć żeńska tego gatunku:P Pomijająć tą dziurę to mi się podoba :)
Napisano 31 Marzec 200915 l To dziura jakaś jest... może to płeć żeńska tego gatunku:P Pomijająć tą dziurę to mi się podoba :) penknołem :D
Napisano 1 Kwiecień 200915 l Model fajny, tekstura ma chyba ciut za małą rozdzielczość, albo mapowanie jest rozciągnięte (na tych fałdkach przy szczęce szczególnie)
Napisano 6 Październik 200915 l Autor dzięki ... to jest marsjanin, ja nie wiem co oni tam mają takiego "świecącego", może genitalia, może silnik, może dupę :) tak mi się jakoś wymyśliło i mi się spodobało, tak, że ... sorrka :) Aniu, tekstura ma sporą rozdzielczość (rozmiary: 2048x2048) ale mapowanie jest miejscami zje... :( nie dopatrzyłem tego, postaram się to poprawić. Dzięki za komentarze pozdr
Napisano 6 Październik 200915 l biodra ma za szerokie i to mu jakoś dziwnie kładzie środek ciężkości IMO. poza tym jak dla mnie bardzo przyjemny koncept. jak zrobiłeś tę główkę? bo siatka jakaś taka bardzo ładna (jak dla mnie)
Napisano 1 Listopad 200915 l Autor biodra ma za szerokie i to mu jakoś dziwnie kładzie środek ciężkości IMO. poza tym jak dla mnie bardzo przyjemny koncept. jak zrobiłeś tę główkę? bo siatka jakaś taka bardzo ładna (jak dla mnie) ZBrush mi pomogl :/ 2ga iteracja + modyfikator "noise" + malowania deformacji "pull/push" i tak mi wyszlo. Dzieki za dobre slowo :) Pozdrawiam
Napisano 1 Listopad 200915 l Mam cichą nadzieje że zrobisz ją(głowe) nieco bardziej organiczną coś i bez hełmu. Pozatym postać wymiata a bron powinno trzymac na przedramieniach w końcy to snajper.
Napisano 25 Listopad 200915 l Autor Mam cichą nadzieje że zrobisz ją(głowe) nieco bardziej organiczną coś i bez hełmu. Pozatym postać wymiata a bron powinno trzymac na przedramieniach w końcy to snajper. myślałem, że już jest wystarczająco organiczna :/ ... generalnie to "ciało" tego marsjańskiego stwora to w większej części "kość", poszczególne elementy łączone będą jakąś tkanką + będzie miało sporo dołączonych gadgetów mechanicznych ... tak to sobie wymyśliłem :/ Nie wiem czy tak wyjdzie. Postać nie ma hełmu :) dzięki za komentarz
Napisano 2 Grudzień 200915 l niezły paskud z tego Marsjanina :) b. ciekawa głowa (może te skrzela co ma na polikach powinny bardziej zwisać ? ale olać jak tak ma być ) - ciekawe jak reszta będzie w 3d wyglądać pozdr