Zylak Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 (edytowane) Witam ... Jakis czas temu z ludzmi z pracy zapodalismy sobie temat na speed painting "marsjanski snajper". "Malunek" wyszedl mi tak sobie, ale postac, ktora wymyslilem (nie do konca przemyslana) spodobala mi sie na tyle, ze zaczalem ja dlubac w 3d ... zobaczymy co z tego wyjdzie :) "speed" o ktorym wczesniej pisalem - concept Poki co tworze modele ("glowa" juz jest raczej jako FINAL) i szukam detali (tekstury=WIP) pozdrawiam Edytowane 30 Marzec 2009 przez Zylak dadalem prevke conceptu postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 po pierwsze siateczkę prosimy. a tak poza tym to fajnie się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zylak Napisano 30 Marzec 2009 Autor Share Napisano 30 Marzec 2009 :) dzieki wielkie za dobre slowo Drwalu :) siatki ponizej - glowa jest zbrush'owa (base mesh'a mam gdzies juz zarchiwizowanego na plytkach, ale przy okazji dodam), reszta modeli - detale "glowy" i pancerz = max pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Czy on ma silnik odrzutowy zamiast genitalii? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Czy on ma silnik odrzutowy zamiast genitalii? :D To dziura jakaś jest... może to płeć żeńska tego gatunku:P Pomijająć tą dziurę to mi się podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pads Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 To dziura jakaś jest... może to płeć żeńska tego gatunku:P Pomijająć tą dziurę to mi się podoba :) penknołem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 pads, rozbraja mnie to, smiejemy sie razem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Wszystko wygląda bardzo kosmicznie oprócz tej strzelby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Model fajny, tekstura ma chyba ciut za małą rozdzielczość, albo mapowanie jest rozciągnięte (na tych fałdkach przy szczęce szczególnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zylak Napisano 6 Październik 2009 Autor Share Napisano 6 Październik 2009 dzięki ... to jest marsjanin, ja nie wiem co oni tam mają takiego "świecącego", może genitalia, może silnik, może dupę :) tak mi się jakoś wymyśliło i mi się spodobało, tak, że ... sorrka :) Aniu, tekstura ma sporą rozdzielczość (rozmiary: 2048x2048) ale mapowanie jest miejscami zje... :( nie dopatrzyłem tego, postaram się to poprawić. Dzięki za komentarze pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 6 Październik 2009 Share Napisano 6 Październik 2009 biodra ma za szerokie i to mu jakoś dziwnie kładzie środek ciężkości IMO. poza tym jak dla mnie bardzo przyjemny koncept. jak zrobiłeś tę główkę? bo siatka jakaś taka bardzo ładna (jak dla mnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zylak Napisano 1 Listopad 2009 Autor Share Napisano 1 Listopad 2009 biodra ma za szerokie i to mu jakoś dziwnie kładzie środek ciężkości IMO. poza tym jak dla mnie bardzo przyjemny koncept. jak zrobiłeś tę główkę? bo siatka jakaś taka bardzo ładna (jak dla mnie) ZBrush mi pomogl :/ 2ga iteracja + modyfikator "noise" + malowania deformacji "pull/push" i tak mi wyszlo. Dzieki za dobre slowo :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 Mam cichą nadzieje że zrobisz ją(głowe) nieco bardziej organiczną coś i bez hełmu. Pozatym postać wymiata a bron powinno trzymac na przedramieniach w końcy to snajper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zylak Napisano 25 Listopad 2009 Autor Share Napisano 25 Listopad 2009 Mam cichą nadzieje że zrobisz ją(głowe) nieco bardziej organiczną coś i bez hełmu. Pozatym postać wymiata a bron powinno trzymac na przedramieniach w końcy to snajper. myślałem, że już jest wystarczająco organiczna :/ ... generalnie to "ciało" tego marsjańskiego stwora to w większej części "kość", poszczególne elementy łączone będą jakąś tkanką + będzie miało sporo dołączonych gadgetów mechanicznych ... tak to sobie wymyśliłem :/ Nie wiem czy tak wyjdzie. Postać nie ma hełmu :) dzięki za komentarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus23 Napisano 26 Listopad 2009 Share Napisano 26 Listopad 2009 spoko mam nadzieje że dało Ci to do myslenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etam Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 niezły paskud z tego Marsjanina :) b. ciekawa głowa (może te skrzela co ma na polikach powinny bardziej zwisać ? ale olać jak tak ma być ) - ciekawe jak reszta będzie w 3d wyglądać pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi