kjubas Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 witam. Wlaczylem maxa po dlugiej przerwie i mam pewien problem. Otóz wkleilem bryly z autocada i na wiewporcie ich krawedzie nie wyswietlaja mi sie najlepiej. Sa jakosć nieregularnie poszarpane czarnym wzorkiem. To zalezy od ustawien karty graficznej czy od czego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirach Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 mi sie cos takiego dzialo jak zaimportowane obiekty mialy jakas dziwna skale. w porownaniu do skali w maxie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camel Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 nieraz tak bywa. powiększ cały model/scenę albo pozmieniaj ustawienia displaya (nie wiem czy to da) albo po prostu coś sie dzieje w werteksiaczach, albo tak zostaw, przeciez na renderze może wygląda inaczej..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjubas Posted March 30, 2009 Author Share Posted March 30, 2009 masz racje ;) mirach, o to chodzilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gosc Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 witam. Wlaczylem maxa po dlugiej przerwie i mam pewien problem. Otóz wkleilem bryly z autocada i na wiewporcie ich krawedzie nie wyswietlaja mi sie najlepiej. Sa jakosć nieregularnie poszarpane czarnym wzorkiem. To zalezy od ustawien karty graficznej czy od czego? masz w karcie graficznej ustawiony 16bitowy ZBUFFOR zmien na 24bit lub 32bit i przy obiektach malych rozmiarow znikna ci takie poszarpane krawedzie na styku obiektow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camel Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 oo tego się nie spodziewałem! szacunek ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts