Napisano 30 Marzec 200915 l witam. Wlaczylem maxa po dlugiej przerwie i mam pewien problem. Otóz wkleilem bryly z autocada i na wiewporcie ich krawedzie nie wyswietlaja mi sie najlepiej. Sa jakosć nieregularnie poszarpane czarnym wzorkiem. To zalezy od ustawien karty graficznej czy od czego?
Napisano 30 Marzec 200915 l mi sie cos takiego dzialo jak zaimportowane obiekty mialy jakas dziwna skale. w porownaniu do skali w maxie.
Napisano 30 Marzec 200915 l nieraz tak bywa. powiększ cały model/scenę albo pozmieniaj ustawienia displaya (nie wiem czy to da) albo po prostu coś sie dzieje w werteksiaczach, albo tak zostaw, przeciez na renderze może wygląda inaczej..?
Napisano 30 Marzec 200915 l witam. Wlaczylem maxa po dlugiej przerwie i mam pewien problem. Otóz wkleilem bryly z autocada i na wiewporcie ich krawedzie nie wyswietlaja mi sie najlepiej. Sa jakosć nieregularnie poszarpane czarnym wzorkiem. To zalezy od ustawien karty graficznej czy od czego? masz w karcie graficznej ustawiony 16bitowy ZBUFFOR zmien na 24bit lub 32bit i przy obiektach malych rozmiarow znikna ci takie poszarpane krawedzie na styku obiektow