Trybal Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 Witam... Chciałbym stworzyć animację przedstawiająca przemianę jednego obiektu w drugi. Np. lecący ptak nagle przemienia się w samolot. Czy w Maxie jest to jakoś możliwe? A jeśli nie to jakim softem mogę to osiągnąć?
Johny Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 Zwyklym morfem tego nie zrobisz, bo zakladam ze siatka nie bedzie sie zgadzac, w sensie topologia, ilosc verteksow, ale kiedys widzialem tutorial jak koles to robil na czasteczkach, tylko nie wiem ktory to konkretnie, poszuksz, znajdziesz :) http://www.allanmckay.com/tutorials.html
Tomek Kosiorek Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 był kiedyś plugin freemorph ale to było dawno i może go już nie być
Trybal Napisano 4 Kwiecień 2009 Autor Napisano 4 Kwiecień 2009 Johny - te tutoriale są nieaktywne :/ Tomek Kosiorek - nigdzie nie znalazłem tego pluginu :/ Destroyer - ściągnąłem to już wczoraj, ale nie za bardzo umiem się tym obsługiwać to jest raz, dwa, że wydaje mi się, że ta przemiana polega na manualnym przekształcaniu modelu coś na wzór ZBrusha, anie za pomocą gotowego skryptu :/
Tomek Kosiorek Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 (edytowane) szukałeś w digimation? edit: chyba nie ma faktycznie EDIT: może zrób morphing 2d w postprodukcji? Ja kiedyś robiłem takie rzeczy w Elastic Reality Edytowane 4 Kwiecień 2009 przez Tomek Kosiorek
Rekomendowane odpowiedzi