torm Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Witam. Czy ktoś wie może jak zrobione są te szlaczki? http://www.batory-hotel.pl/oferta.htm chodzi mi o to białe obramowanie w koło treści strony. Próbowałem obrysowywać ściężkę w Photoshopie, ale nie układają się wtedy jeden za drugim, tylko wszystkie pionowo. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
vrocker Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Hej. Ja bym to zrobił, albo przy pomocy photoshopa i odpowiednich brushy, albo w ilustratorze używając również custom brushy. To pewnie nie była jedna ścieżka, a kilka sądząc po tym efekcie zmniejszania tego ornamentu.
torm Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 tak, tylko jak zrobić, żeby brush "podążał" za ściężką... (jak widać tam obracają się względem linii) u mnie, kiedy robię stroke path w PS układają się wszystkie w pionie..:/
sand Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 robisz ścieżkę penem a potem stroke -> brush. ew robisz ścieżkę penem i używasz jakiegoś znaczka z dziwnego fontu i piszesz po ścieżce.
torm Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 tak, tylko chodzi mi o coś takiego: jak widać ornamenty układają się pod różnym kątem, w zależności od ułożenia ścieżki... u mnie kąt ten zawsze jest ten sam... jak to ustawić?
sand Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 (edytowane) jak masz dobrego brusha to się i kąt ustawi dobrze (zrób sobie test pionowym brushem - tym z calligraphic brushes). A co do pomysłu z fontem to nie ma możliwości, żeby się nie układał pod kątem ścieżki. Edytowane 8 Kwiecień 2009 przez sand
torm Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 (edytowane) dzielki wielkie sand :) czcionki rzeczywiście najlepiej się do tego nadają :) łap repa i pozdrawiam :) -edit sorry ale z niewyjaśnionych przyczyn... repa dać Ci nie mogę :( Edytowane 7 Kwiecień 2009 przez torm
leander Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Z brushem tez sie da. W ustawieniach daj "Shape dynamics > Angle Jitter > Direction"
Rekomendowane odpowiedzi