Jump to content

Pytanie: szlaczki, ornamenty

Recommended Posts

Posted

Witam.

Czy ktoś wie może jak zrobione są te szlaczki?

http://www.batory-hotel.pl/oferta.htm

chodzi mi o to białe obramowanie w koło treści strony.

Próbowałem obrysowywać ściężkę w Photoshopie, ale nie układają się wtedy jeden za drugim, tylko wszystkie pionowo.

Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

Hej.

Ja bym to zrobił, albo przy pomocy photoshopa i odpowiednich brushy, albo w ilustratorze używając również custom brushy.

To pewnie nie była jedna ścieżka, a kilka sądząc po tym efekcie zmniejszania tego ornamentu.

Posted

tak, tylko jak zrobić, żeby brush "podążał" za ściężką... (jak widać tam obracają się względem linii) u mnie, kiedy robię stroke path w PS układają się wszystkie w pionie..:/

Posted

robisz ścieżkę penem a potem stroke -> brush. ew robisz ścieżkę penem i używasz jakiegoś znaczka z dziwnego fontu i piszesz po ścieżce.

Posted

tak, tylko chodzi mi o coś takiego:

ornamenty.jpg

jak widać ornamenty układają się pod różnym kątem, w zależności od ułożenia ścieżki... u mnie kąt ten zawsze jest ten sam... jak to ustawić?

Posted (edited)

jak masz dobrego brusha to się i kąt ustawi dobrze (zrób sobie test pionowym brushem - tym z calligraphic brushes). A co do pomysłu z fontem to nie ma możliwości, żeby się nie układał pod kątem ścieżki.

Edited by sand
Posted (edited)

dzielki wielkie sand :) czcionki rzeczywiście najlepiej się do tego nadają :) łap repa i pozdrawiam :)

-edit

sorry ale z niewyjaśnionych przyczyn... repa dać Ci nie mogę :(

Edited by torm