SSn4k3 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 (edytowane) Chciałbym zaklepać temat, jako że jestem w pracy, to niestety nie mogę się na razie za bardzo rozpisać:) Scenkę kolonizacji Marsa chciałbym utrzymać w klimacie futurystycznym z wyraźnymi elementami retro:) (Może coś a`la fallout:)) Pod wieczór zrobię update z miniaturkami, wstępnymi grafikami itp. Pozdrawiam i życzę pozostałym sukcesów, weny oraz cierpliwości. EDIT: Wrzucam kilka fotek, które wygrzebałem w googlach. Generalnie chciałbym przedstawić Marsa, na którym budowane jest właśnie miasto może nieco stylizowane na Rapture z gry Bioshock. Miasto miałoby główną "halę", ul, czy coś w rodzaju centrum, a do niej dołączone są olbrzymie moduły z napisami typu "Sector 6 - Poland". Edytowane 9 Kwiecień 2009 przez SSn4k3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Mnie z powodu braku na marsie atmosfery to się widzi te miasto pod jakimiś wielkimi szklanymi kopułami wypełnionymi powietrzem, a reszta normalna jak w miastach sklepy domy itp. Jeszcze fajnie by było jakbyś dodał w tym jakiś ekologiczny środek transportu np na energię słoneczną. Skoro nie ma atmosfery to nie ma chmur i słońce jest cały czas, chyb a że jest noc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Mnie z powodu braku na marsie atmosfery to się widzi te miasto pod jakimiś wielkimi szklanymi kopułami wypełnionymi powietrzem, a reszta normalna jak w miastach sklepy domy itp. Jeszcze fajnie by było jakbyś dodał w tym jakiś ekologiczny środek transportu np na energię słoneczną. Skoro nie ma atmosfery to nie ma chmur i słońce jest cały czas, chyb a że jest noc :P Atmosferę, w której zagości tlen oraz równikowe lasy można na marsie zrobić w jakieś 900 lat ( teoretycznie ). Na początek ogrzać planetę ( tak jak teraz to robimy z ziemią :> ), potem pierwsze rośliny biegunowe, potem następne.... itd. Choć by móc oddychać marsjańskim powietrzem potrzeba by kilku tysięcy lat ^^ Dość tej naukowej gadki. Kopułą to dobry pomysł, ale dosyć oklepany. Wymyśl coś oryginalnego ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Nikt nie powiedział ani słowa o granicach czasowych- czy to zajęłoby tysiące lat czy dwie godziny nie ma znaczenia. Ważne żeby wyglądało ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Te kilka tysięcy lat może jeszcze ziemia wytrzyma więc kto wie :Pa zamiast kopuły można by było dać maski tlenowe :P. Zapas tlenu byłby w ubraniach czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 helo meen :) ciekawy temat, jestem ciekaw jak Ci pójdzie, życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Witajcie. Dzieki wielkie za odwiedzenie mojego wątku:) Nabazgrałem sobie wstępnie pomysł na ujęcie:) Proszę się nie śmiać:) Do tego chciałbym uzyskać mniej więcej skalę i perspektywę CLICK! Chciałbym również aby ok. połowa obrazka przedstawiała to co się dzieje nad powierzchnią czerwonej planety. Zastanawiam się również nad stylem. Nie mogę zdecydować się pomiędzy super kosmiczną poważną odyseją i wyprawą człowieka, a stylem a`la WALL.E z drobnymi smaczkami typu np. boja zawieszona na orbicie z kierunkowskazem "EARTH ->". To tyle na teraz, wieczorem zrobię research dot. zabudowy oraz warunków atmosferycznych na Marsie jaką chciałbym przedstawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bad Moon Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 (edytowane) Jako że temat ten najbardziej mi się podoba :] to pokażę kilka koncepcji/pomysłów ode mnie. Fajnie by wyglądało to w takim mrocznym klimacie obpatrz sobie ten traileri zpauzuj na czasie 1.03 http://www.youtube.com/watch?v=ewBIp8uv58I Nie wiem czy pamiętasz ale w filmie Doom chyba z 2005 r na początku filmu pokazali taki fajny najazd z kosmosu do samego centrum bazy na Marsie :] Zresztą marsa mozna z powodzenie terraformować: http://1.bp.blogspot.com/_V_6Lb5ScJkg/RfYnhoyewII/AAAAAAAAAfA/bMcokObNeVk/s400/terraforming.jpg zobacz sobie może tez te 2 koncepty na dole: http://outlander.solsector.net/CONCEPT%20ART.htm powodzenia :] Edytowane 11 Kwiecień 2009 przez Bad Moon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Tylko pamiętaj, że mars tak naprawdę nie jest czerowny a to wszystko to tylko wielki spisek NASA :D klik A tak serio to bardzo podoba mi się pomysł i jeśli uda Ci się zrobić takie zakręcone, szczegółowe miasteczko jak na refkach to będzie full wypas :) powodzenia! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi