dzudzu Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 (edytowane) Ech, nie zdążyłem dopieścić jak planowałem, ale co tam... wrzucam to, co mam. ------------------------------------ Capo di tutti capi & consigliere Gruby będzie największym bossem mafijnym (Capo di tutti capi), chudy natomiast to jego doradca (consigliere). Najpierw poeksperymentuję sobie z postaciami, a potem zbuduję ilustrację. Boss... wersja 1: Edytowane 30 Kwiecień 2009 przez dzudzu
serio Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 To fakt, że w mafijnych filmach pełno jest dziwnych, groteskowych postaci. Dobre źródło inspiracji.
atheg Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 Fajny pomysl. Co do postaci to dalbym mu krotsze nogi i twarz zmienil nieco bo ta z waskim nosem zdaje sie nalezec do innego czlowieka niz cialo. Strasznie podoba mi sie kwiatek wbutnierce (tylko chyba powinna byc z drugiej strony w marynarce. Pozdroszacun. Dawaj dalej.
dzudzu Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Napisano 18 Kwiecień 2009 Dziękuję panowie za otuchę... wracam do pracy. Zmieniłem pomysł na bossa, bo tamten był jakoś za mało gruby. Scenka rozgrywać się będzie podczas audiencji u bossa mafijnego. Z przodu boss, za nim consigliere, w tle dam jakąś biblioteczkę z książkami. Być może na pierwszym planie zasugeruję otwierające się drzwi tak, by odbiorca obrazka czuł się jak człowiek wchodzący na przez nie na spotkanie z capo di tutti capi.
ortheza Napisano 18 Kwiecień 2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 no ladnie :] buzia duzego pana robi wrazenie cos obrodzilo nam typow spod ciemnje gwiazdy to 3-ci pikczer w tej sesji
dzudzu Napisano 19 Kwiecień 2009 Autor Napisano 19 Kwiecień 2009 cos obrodzilo nam typow spod ciemnje gwiazdy to 3-ci pikczer w tej sesji ba, chyba źli ludzie są bardziej charakterni zatem i bardziej plastyczni; można jednak zrobić tak, by nikczemnik wzbudzał sympatię :) Update:
Paweł Kaczmarczyk Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Poprzednia grubość grubasa bardziej mi przypadła do gustu, pozytywnie wypierała kadr. Teraz trochę zrzucił kilogramów i wygląda bardziej jak casanova. Twarzyczki bardzo spoko.
dzudzu Napisano 19 Kwiecień 2009 Autor Napisano 19 Kwiecień 2009 hmm, wcześniej był tak tłusty że aż był piłką... nie wiedziałem jak go posadzić na fotelu by nie spadał dlatego trochę go odchudziłem... teraz minimalnie dorzuciłem mu kilogramów... może będzie w sam raz: Zasadnicza konstrukcja obrazka nie powinna się już wiele zmienić. Odpocznę od pracy i zacznę wchodzić w detal. Nie ma co się spieszyć, do zakończenia konkursu jeszcze sporo czasu.
serio Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Nieźle zaczyna wyglądać. Twarze mają swój styl.
atheg Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Mi brakuje tych kilogramów, które odjąłeś ze szkicowej fazy. Tam Boss był na prawdę "Gruby"... taki trochę mafijny Vladimir Harkonnen :) Strasznie za to podoba mi się stylistyka, zwłaszcza traktowanie twarzy. Rzeczywiście łabią bardzo ciekawa, indywidualna stylistyke.
dzudzu Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Napisano 20 Kwiecień 2009 ech z wami... pogrubię go jeszcze ale Harkonnena nie zrobię z niego... to już jest zbyt obleśne.
dzudzu Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Napisano 23 Kwiecień 2009 (edytowane) niewielkie zmiany, głównie pracowałem nad charakterem bossa: Edytowane 23 Kwiecień 2009 przez dzudzu
Thanes Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 Tak sobie pomyślałem, że strasznie fajnie - komicznie wyglądałby boss, gdyby miał mniejsze nóżki i nie sięgał podłogi %D
dzudzu Napisano 27 Kwiecień 2009 Autor Napisano 27 Kwiecień 2009 Hmm, ostatnie moje próby zmierzają do przysporzenia bossowi większej powagi i grozy. Poprzednia głupkowatość szefa mi nie przeszkadzała, ale chyba jednak groźniejszy szef lepiej pasuje. Zacząłem też wymyślać jakieś wnętrze. Zmieniłem oświetlenie na bardziej dzienne.
Urbanboogie Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 Nie pierwszy raz to słyszysz, ale swietnie radzisz sobie z kolorem :) W ostatnim czelendzu Twoja praca byla troche niedoceniona, mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej. Ba, obiecuje nawet samemu aktywnie ją docenic! ;)
Rekomendowane odpowiedzi