kłapouchy Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Dawno nic nie robiłem, więc postanowiłem coś zrobić :] Jako, że wielki ze mnie maniak jednośladu zabrałem się za coś co stoi w garażu (nie należy do mnie, tylko do taty) . Na razie nie ma tu dużo do pokazania ale cóż. Lepiej mieć rady na samym początku, niż później wszystko poprawiać. Więc słucham waszych uwag :D P.S Max 2010 to trial :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 no, przypomina motor, a to wielki plus, ale trochę zbyt mało żeby oceniać pozdro p.s i jak tam 2010 się sprawuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Max 2010...hymm... Sprawuje się dość dobrze (jak na razie). Złapał co prawda 2 crashe i nie zdołał zrobić nawet autobacka więc ~3h poszło się je...tzn. do lasu :] Ale mam wrażenie, że działa nieco szybciej niż poprzednia wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Mały update, mam nadzieję, że jest już co komentować i poprawiać :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Yo. ja też siedzę w motocyklach i to do żadnej VF nie podobne. V- jak widlasty, F - jak four czyli wszystkie hondy vf miały widlaste czwórki a tu jest jakiś twin rzędowy. To raczej będzie rebel 250 (cmx 250c). Poza tym dziwne ma proporcje niektórych detali np wydechów, rama za cienka, amortyzatory za chude itp. ale jak pomęczysz to może wyjdzie fajny model. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Max 2010...hymm... Sprawuje się dość dobrze (jak na razie). Złapał co prawda 2 crashe i nie zdołał zrobić nawet autobacka więc ~3h poszło się je...tzn. do lasu :] Ale mam wrażenie, że działa nieco szybciej niż poprzednia wersja. Ale nawet jak nie tworzy pliku recovery, to są autobacki. Ja mam ustawione by mi robił save`a co 3min. Więc nawet jak się wysypie, to najwyżej 3min stracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Hmm. Jak na początek dobrze wybrałeś. Potem zabierz się za jakiegoś KTM'a ścigantowego- tak chyba się mówi?- gdzie jakiś blueprint/fota są trudno dostępne a i przepływ geometrii trudniejszy w modelowaniu choć na oko- jak zwykle- prościzna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Jest to Honda VF ale w wersji deluxe :) Tomek Kosiorek--> Później biorę się za auto Aston Martin- One77, a później za Ducati 1098 :] KTM nie mam w planach, a zresztą prawdziwy motor to Cruiser albo Chopper, a nie jakiś który brzmi jak młynek do kawy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 19 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2009 Mały up :) Dodałem sobie HDRkę, żeby widzieć jak sprawują sie materiały :D Poprawiłem tłumiki (zrobiłem je od nowa), a ramę trochę pogrubiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 * Opony są zbyt ostre. Daj większy chamfer na krawędzie. * Tylne koło niema szprych (czy czegoś tam :D). * Lusterka zbyt kwadratowe. * Dodał bym jeszcze na oponie rowki (czy coś takiego :P). Nie znam sie na motorach itp. więc nie znam fachowych nazw. Widzę, że masz już max'a 2010. Nawet nie wiem czy się opłaca przechodzić na 2010 :) Ja tam jestem przyzwyczajony do 9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 19 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2009 No mam 2010 ale triala :] Szprychy są w trakcie, rowki czyli bieżnik właśnie robie :] Dzięki za rade o lusterkach :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 kierownica ze cienka, rama chyba dalej tez za cienka, co to takie niebiesko fioletowe tam tak swieci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi