Napisano 14 Kwiecień 200915 l Witam. W starszej wersji Maxa był taki oto Polygon Counter: Zdjęcie Słyszałem o pluginie do MAX'a 2009 który udostępnia tego właśnie Polygon Counter'a. Ten który jest pok klawiszem nr 7 jest do kitu. Czy ktoś podałby linka do tego cuda.
Napisano 19 Kwiecień 201113 l głupie pytanie pewnie ale w maxie 2011 jest dalej stary poczciwy counter, na pewno go nie masz w 2009? jeśli tak to zamieszczam plik tego plugina z wersji 2011, może w 2009 ruszy. jest z wersji 32Bit. wrzućcie w folder stdplugs w maxie i sprawdźcie czy działa PolygonCount.rar
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Dzięki za odzew. napewno nie ma, wcześniej siedziałem na maxie 9 i był w utilities pod przyciskiem 'more'. Teraz już go tam nie ma. W sumie to poradziłem sobie. Jak wciśnie się klawisz '7' to się wyświetlą statystki z tym, że domyślnie tylko poly, jak się chce trójkąty to trza wejść w viewport configuration i tam w statistics pozaznaczać to co nas interesuje. Edit: niestety plugin z 2011 nie rusza w 2009, błąd na starcie.
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Sprawdź stąd: http://www.maxplugins.de/max2008.php?search=&sort=Author Co prawda jest do maxa 2008 ale może pójdzie.