Elgatoloco Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Jak zwykle mało info na ich stronie(haha nowość:D) ale na setuptab już się nim bawią, usprawnienia renderera, muscle bones, particles, sculpting.... wczytuje natywnie *.lxo, to dla tych co mają modo i stękają że 401 nie ma CA. Pozdro
Destroyer Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 ehm... a link? http://www.projectmessiah.com/
Reanimator Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 (edytowane) no no, a ja juz postawilem krzyzyk na nich. Zobaczmy co dobrego... Jedno jest pewne - mieli NAJZABAWNIEJSZEGO helpa ever! Czytalo sie jak dobra komedie:) Jak ktos sie doczyta w jaki sposob dziala plug do majki, to poprosze o streszczenie ;) Edytowane 15 Kwiecień 2009 przez Reanimator
dyb3k Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Czy messiah jest faktycznie szybszy niz maya? Chodzi mi o podglad w viewport. Bo niby nie trzeba robic preview tak szybko messiah dziala...
floo Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 wie ktoś co nie co więcej szczegółów na temat tego softu??? jakie odczucia i wrażenia? danke za odp. pozdrawiam!
Kris_R Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Zależy o jakie szczegóły pytasz floo... w Polsce nie spotkałem się z Mesjaszem w produkcji. Jak chodzi o szybkość podglądów, szybkość symulacji ciuszków itp, to faktycznie ostro daje radę. Jednak sam za Ciebie niczego nie zanimuje. Na pewno świetny system rozkładania wag, biorący pod uwagę topologię modelu a nie tylko odległość wierzchołka od kości. Spora wygoda pracy po odrobinie wkręcania się i łatwość spinania ze sobą parametrów. To na pewno jego atuty. Jednak aby kupić do studia mesiasza muszą być ku temu bardzo mocne, konkretne powody.
Reanimator Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Grzesiek Jonkajtys uzywal swego czasu tego softu, m.in. w Sztuce Spadania, jezeli mnie pamiec nie myli:)
Kris_R Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 Dobrze pamiętasz.. używał też przy innych okazjach. Do odważnych świat należy ;)
Reanimator Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 http://www.usefulslug.com/messiah4/PointAnimationSmall.mov Check this out!!!
Destroyer Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 nice :) to takie animowane sculptowanie bez robienia 1000 dodatkowych kości czy innych kontrolek :) biednym odpowiednikiem w mayi byłby softmod tool ;)
Rekomendowane odpowiedzi