Napisano 15 Kwiecień 200915 l Jak zwykle mało info na ich stronie(haha nowość:D) ale na setuptab już się nim bawią, usprawnienia renderera, muscle bones, particles, sculpting.... wczytuje natywnie *.lxo, to dla tych co mają modo i stękają że 401 nie ma CA. Pozdro
Napisano 15 Kwiecień 200915 l no no, a ja juz postawilem krzyzyk na nich. Zobaczmy co dobrego... Jedno jest pewne - mieli NAJZABAWNIEJSZEGO helpa ever! Czytalo sie jak dobra komedie:) Jak ktos sie doczyta w jaki sposob dziala plug do majki, to poprosze o streszczenie ;) Edytowane 15 Kwiecień 200915 l przez Reanimator
Napisano 16 Kwiecień 200915 l Czy messiah jest faktycznie szybszy niz maya? Chodzi mi o podglad w viewport. Bo niby nie trzeba robic preview tak szybko messiah dziala...
Napisano 16 Kwiecień 200915 l wie ktoś co nie co więcej szczegółów na temat tego softu??? jakie odczucia i wrażenia? danke za odp. pozdrawiam!
Napisano 17 Kwiecień 200915 l Zależy o jakie szczegóły pytasz floo... w Polsce nie spotkałem się z Mesjaszem w produkcji. Jak chodzi o szybkość podglądów, szybkość symulacji ciuszków itp, to faktycznie ostro daje radę. Jednak sam za Ciebie niczego nie zanimuje. Na pewno świetny system rozkładania wag, biorący pod uwagę topologię modelu a nie tylko odległość wierzchołka od kości. Spora wygoda pracy po odrobinie wkręcania się i łatwość spinania ze sobą parametrów. To na pewno jego atuty. Jednak aby kupić do studia mesiasza muszą być ku temu bardzo mocne, konkretne powody.
Napisano 19 Kwiecień 200915 l Grzesiek Jonkajtys uzywal swego czasu tego softu, m.in. w Sztuce Spadania, jezeli mnie pamiec nie myli:)
Napisano 19 Kwiecień 200915 l Dobrze pamiętasz.. używał też przy innych okazjach. Do odważnych świat należy ;)
Napisano 23 Kwiecień 200915 l http://www.usefulslug.com/messiah4/PointAnimationSmall.mov Check this out!!!
Napisano 23 Kwiecień 200915 l nice :) to takie animowane sculptowanie bez robienia 1000 dodatkowych kości czy innych kontrolek :) biednym odpowiednikiem w mayi byłby softmod tool ;)