KLIK Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 (edytowane) Witam Zacząłem robić swój pierwszy interior. Zdaję sobie sprawe, że za wiele tu jeszcze nie ma - ale mam nadzieje, że dzięki temu wątkowi nabiore troche motywacji. telewizor,głosniki z archmodels, fotele darmowe z netu a krzesło biurkowe na antresoli by Indian (z czasem może sam wymodeluje). W oknach vraylighty + target direct. jak usunąc te plamy? wogóle jak poprawic jakosc tego rendera? pozatym czytałem cos o portallight, co daje ta funkcja? Edytowane 18 Kwiecień 2009 przez KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 No, podstawy masz, teraz trochę pomęcz. Antyaliasing ci zepsuł renda. Skala wygląda OK, tylko górnej szafki w kuchni nie użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLIK Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2009 (edytowane) no z ta szafka to wiem - i tak kuchnia ma 2,2m a uparłem sie zeby szafka byla do sufitu - dam tam jakis wazon:P albo zaslepie - pomysle a z tym aa to nie moge sie połapac jak robic - raz czytam zeby nie uzywa a pozniej ze używac - na renderze jest Area, size: 1,5. W tutoraialu na evermotion9na którym sie wzorowałem autor używa catmull-rom - ale wtedy to całkiem kaszana wychodzi. Własnie ustawienia rendera to dla mnie magia . link do tut http://www.evermotion.org/tutorials/mich/minterior03.htm edit: dałem adaptive qmc i catmull-rom: Edytowane 18 Kwiecień 2009 przez KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 Ogólnie motyw modny w wizkach ;) Spoko można z tego coś wykrzesać. Ale... Kuchnia widać że jeszcze do końca nie wymyślona - wymodelowana. Co do arch to ciężka sprawa jest z tymi oknami - drzwi balkonowe powinny się zaczynać tam gdzie koniec okna wyżej, a nie jak masz - na początku drugiego okienka. Wtedy się uporządkuje i nie będzie problemów konstrukcyjnych - stworzy się taki "słup". Tak samo jakby nie ma sensu robienia progu tak wysokiego - zazwyczaj jest tak że posadzka jest jedynie odgrodzona stolarką od balkonu , tarasu. Pozdro i powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 aż łezka w oku mi się... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 no ładnie, ładnie :) Życzę powodzenia, nie mam co gadać bo jestem zajety minibitwą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLIK Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2009 no, dzięki indian! fajnie, że podzieliłes sie modelem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 18 Kwiecień 2009 Share Napisano 18 Kwiecień 2009 zawszę do usług :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLIK Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2009 narazie skoncze zabawe renderem i zajme sie domodelowaniem kuchni, moze jakis stolik rtv i lampy jahred6 - masz racje- kład okien był nielogiczny(nietektoniczny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 Jest w miarę przyzwoicie. Cienie tylko poustawiaj jak należy, ale w światło na razie nie masz się po co przesadnie wgłębiać, bo jest nieźle, a jeszcze się pozmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 o stary... ja tutaj widzę błąd :D okna wprost w ekran telewizora ? na pewno pięknie będzie się oglądać popołudniu :) a tak to jest ok ;) tylko wymodeluj sam stuff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 19 Kwiecień 2009 Share Napisano 19 Kwiecień 2009 (edytowane) Eddy ma racje to jest kiepskie - zależy od której strony świata są te okna - ale zakładając że to pokój dzienny to na pewno południe a nie wschód. Co do Twoich obecnych otworów okiennych :-) to jest lepiej, ale ja bym powtórzył taki sam otór jak wyżej albo zrobił okno z parapetem na wysokości np. 90 cm w tej samej szerokości co to wyżej, żeby za bardzo nie podziurawić tej ściany, a taki otwór jaki zrobiłeś jakoś mi nie leży zbyt wąski. Ja bym światło słoneczne bardziej skierował w stronę kuchni. Powodzenia! Edytowane 19 Kwiecień 2009 przez jahred6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLIK Napisano 19 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2009 zdaje sobie sprawe z tego od samego początku - okna dałem tylko dlatego zeby pobawic sie swiatłem, widokiem za oknem, dodac troche dynamizmu. Nie chce zeby miec okna za plecami. Teraz mnie to meczy i zastanawiam sie czy wywalic okna czy telewizor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi