Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jak w 3d wygenerować teksture z współrzędnymi ( taka z poszczególnymi ścianami obiektu). Potrzebuje do gry a nie chce korzystać z chilliskinner bo czasem przy bardziej skomplikowanych powierzchniach nie wyrabia.

Pozdro

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak robie modyfikatorem unwarp UVW to tekstura ładnie się rozkłada tylko nie zrozumiałem drugiej części "wyrenderuj w template" Nie jestem zawansowanym użytkownikiem ;) Prosiłbym o małe objaśnienie. Co do drugiego sposobu render to texture to stosuje go ale bardziej odpowiada mi ten pierwszy wariant.

Napisano

wchodzisz w unwrapie w przycisk edit (ten wielki :P) i tam masz nowe okno i tam w ktorys z menu jest takie cos jak render template uvw chyba w toolsach tam mozesz sobie swoja uvalke wyrenderowac do jakiegos formatu 2d jak jgp tiff itp

Napisano

U mnie nie ma opcji render template , a renderując przez render to texture otrzymuje texture z wycieniowanymi bokami (tak jak pada na nie światło) jak tego uniknąć ?? Wstawić zdjęcie formularza? niewiem czy to pomorze ale korzystam z 3dmax 5 wiec nie najnowszego;P

Napisano

pamietam ze kiedys widzialem tutorial jak ktos robil screena uvalki i na tym operowal czy to sie sprawdza nie wiem warto sprobowac teoretycznie powinno dac rade :D tak czy siak jak masz texportera to nie wiem po co sobie utrudnaic zycie

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności