Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jak w 3d wygenerować teksture z współrzędnymi ( taka z poszczególnymi ścianami obiektu). Potrzebuje do gry a nie chce korzystać z chilliskinner bo czasem przy bardziej skomplikowanych powierzchniach nie wyrabia.

Pozdro

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Najlepiej zmapować ją modyfikatorem Unwrap UVW i wyrenderować template. Albo po zmapowaniu użyć opcji "Render to texture", jesli juz obiekt wczesniej oteksturowałeś.

Napisano
  • Autor

Jak robie modyfikatorem unwarp UVW to tekstura ładnie się rozkłada tylko nie zrozumiałem drugiej części "wyrenderuj w template" Nie jestem zawansowanym użytkownikiem ;) Prosiłbym o małe objaśnienie. Co do drugiego sposobu render to texture to stosuje go ale bardziej odpowiada mi ten pierwszy wariant.

Napisano

wchodzisz w unwrapie w przycisk edit (ten wielki :P) i tam masz nowe okno i tam w ktorys z menu jest takie cos jak render template uvw chyba w toolsach tam mozesz sobie swoja uvalke wyrenderowac do jakiegos formatu 2d jak jgp tiff itp

Napisano
  • Autor

U mnie nie ma opcji render template , a renderując przez render to texture otrzymuje texture z wycieniowanymi bokami (tak jak pada na nie światło) jak tego uniknąć ?? Wstawić zdjęcie formularza? niewiem czy to pomorze ale korzystam z 3dmax 5 wiec nie najnowszego;P

Napisano

w 3ds max 5 nie uzyczysz tego o czym mowia powzyej sciagnij sobie taki plugin o nazwie texporter.

Napisano
  • Autor

mam ten plugin , ale chciałem coś takiego uzyskać bez niego ;) dzięki za info

Napisano

pamietam ze kiedys widzialem tutorial jak ktos robil screena uvalki i na tym operowal czy to sie sprawdza nie wiem warto sprobowac teoretycznie powinno dac rade :D tak czy siak jak masz texportera to nie wiem po co sobie utrudnaic zycie

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.