Napisano 20 Kwiecień 200915 l Mam w scenie boxa rozciągniętego tak, że jest prostokątem. Wchodzie do Unwrap UVW -> Edit i wybieram opcje Mapping -> Flatten MApping. Klikam na wszystkie sposoby opcje które są dostępne w okienku, zaznaczam wszystkie ścianki i klikam OK. Automat za kazdym razem rozkłada mi wszystkie ścianki ale niestety nie wszystkie są w takich proporcjach (dlugosci do szerokosci) jakie są w rzeczywistości:/ zazwyczaj ścianki które mają kształt prostokątów są kwadratami w Edytorze UV :( Można jakoś rozłożyć automatem aby wszystkie ścianki miały odpowiednie proporcje w Edytorze UV?
Napisano 20 Kwiecień 200915 l w uvedytorze: zaznacz wszystko i: tools->relax->relax by face angles iterations 1000, amount~0.15, stretch~0,020 (pokombinuj) amount mozesz dac wiecej w tym wypadku, jesli sciany to 4-boki to niewiele to zmieni. albo mapping->normal mapping->box mapping poczytaj o mapowaniu w helpie. pzdr1
Napisano 20 Kwiecień 200915 l w uvedytorze: zaznacz wszystko i: tools->relax->relax by face angles iterations 1000, amount~0.15, stretch~0,020 (pokombinuj) amount mozesz dac wiecej w tym wypadku, jesli sciany to 4-boki to niewiele to zmieni. albo mapping->normal mapping->box mapping poczytaj o mapowaniu w helpie. pzdr1 a czy da się jakoś ustawić aby w domyślnym oknie relax tool wyświetlało się relax by face a nie edge? Przy częstym korzystaniu z relaxu jest to uciążliwe.
Napisano 22 Kwiecień 200915 l ale chyba te Set as default nie dziala za bardzo... U mnie działa,czym się to niedziałanie przejawia?