Skocz do zawartości

Rozdzielczość 2048x1152 do 3ds max

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Są jakieś przeciwwskazania co do takiej rozdziałki?

Przymierzam się do SAMSUNG 23'' 2343BW z właśnie taką rozdzielczością.

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

wow stary robi wrażenie! :D do grafy 3D jak się patrzy :) im większa rozdzielczość tym większe pole do działania :) ciekawa propozycja, bo też przymierzam się do zakupu jakiegoś monitora 20-24', ale z wejsciem hdmi/dsub(albo dvi) :)

Napisano

Mam ten shit od kilku miesięcy i mogę ci poradzić jedno - nie kupuj tego badziewia. Oprócz rozdzielczości nie oferuje nic ciekawego. Wąska paleta barw (widać przejścia między kolorami), smuży i do tego czerń jest mało czarna. Kalibracja nie daje dobrego efektu.

Co do rozdziałki, to pracuje się na niej bardzo wygodnie, jednak o wiele lepiej mieć np. 2x19 niż 23".

Do filmów jednak takie 16/9 jest piękną sprawą ale starsze gry są rozciągnięte, nawet jak wykrywają dobrą rozdzielczość.

Napisano

No ja mam dośc podobne zdanie na ten temat.

Numer polega na tym, że mimo że obraz jest bardzo szeroki to jest jednocześnie bardzo niski. Proporcje 16:9 uważam za nie odpowiednie do grafiki, pracy itd...

Filmy rozrywka, to owszem ale też nie dokońca.

Sam używam Acera 24" w rozdziałce 1920x1200. Starczy do bólu.

Miałem przez jakiś czas wątpliwą przyjemność pouzywać laptoppa z ekranem 16:9... nawet 'głupi' internet to porażka. Widzialność średnio do połowy strony...

Jedyny argument to że można mnóstwo rzeczy (narzędzia, paski menu, przyciski) poupychać po bokach.... ale cóż. Dla mnei to kompletna pomyłka kupować taki monitor.

Jednym słowem odradzam.

Napisano

W sumie tez powiem ze lepiej 2 monitory sobie sprawic.

Ale z tym 16:9 to nie lapie. To jest ledwo co nizsze od 16:10 w przypadku 1920 to roznica wynosi jakies 100 pixeli, zadna tragedia.

Napisano

Dzięki za szybki odzew. Widzę, że jak zawsze polecane są dwa monitory zamiast jednego, może bym się i na taki wariant zdecydował gdybym miał miejsce. Na razie jeszcze nie wymyśliłem gdzie ten będę trzymał:D W zasadzie interesowała mnie opinia co do samej rozdziałki czy nie będzie żadnych deformacji obrazu albo coś. Bo to, że matryce TN do grafiki się nie nadają to czytałem, tylko:

1. Mam ograniczony budżet, a ten monitor można kupić już za 650 pln.

2. Ma dużą rozdziałkę.

3. Jest duży.

4. Ma DVI

5. Ładnie "wyglunda":D

To, że jest 16x9, a nie 16x10 to wydaje mi się bez różnicy, tu dojdzie więcej na paski narzędzi, tam trochę do viewportów. Gdyby mi ktoś powiedział że 4:3 warto, to bym się może zastanowił, bo to już spora różnica.

Kończąc wątek. Maxa dopiero się uczę i w tej chwili działam na laptopie z 1024x768, jest ciężko dlatego zmieniam sprzęt, ale cały czas do nauki. Jeżeli kiedyś zacznę z tego żyć to na pewno zainwestuję w lepszy monitor pod względem odwzorowania kolorów.

A może ktoś jest w stanie zaproponować jedyny słuszny monitor 22" w okolicach 600 pln

Napisano

Hm. tak generalnie mówiąc, to jeszcze nie mamy czasów, w których można kupić dobry czy nawet przyzwoity monitor lcd z tak wysoką rozdzielczością za 650zł. :)

Niby ładne i akuratne kolory w codziennej pracy statystycznego użytkownika 3ds'a czy innego pakietu 3D nie są koniecznie potrzebne, ale wiadomo, za pół roku ci odbije i będziesz komuś robić wizualizację... U ciebie ściana jest fioletowa, a klient ma różową. Jest to jakiś problem. ;)

Wejdź na skąpca i szukaj monitorów w fullHD przy odrobinę wyższym budżecie niż 650zł. Wodotrysków nie będzie, ale na pewno wyjdziesz na tym lepiej niż na samsungu.