Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Znalazlem oferty typu 3ds Max 2009 za 249$,czy AutoCad za 149$.Czy moze byc to mozliwe.Oni softu nie wysylaja,ale sciaga sie je no i jak wyglada sprawa z licencja?Czy mozna wierzyc takim ofertom,czy to jedna wielka sciema.A jesli,gdzie mozna kupic tanio orginalne oprogramowanie,tzn taniej niz od AutoDesk

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A max czy autocada to kogo jest jak nie Autodesk ? Zawsze jak bedziesz kupowal gdziekolwiek u jakiego dystrybutora zawsze to bedzie od autodesk ;) Taka cena to jakies jaja. Poka linka bedzie latwiej ocenic ale odrazu widac ze sciema jakas.

Napisano

pewnie, że ściema, w taki sposób kupować soft to tak samo można kupić w sklepie el torrent albo the mule ;)

aby soft był legalny można gu kupić jedynie u AUTORYZOWANEGO sprzedawcy (selera ;)) znajdziesz takich selerów wymienionych na stronie autodeska.

Napisano
  • Autor

Oto link do oferty

http://cipx.net/buy-cheap-autodesk-3ds-max-2009.php

No ale zeby otworzyc pracownie,wcale nie trzeba byc architektem,i jesli ktos zmienia branze i wysprzedaje wszystko w tym soft,moze wlasnie takie firmy trodnia sie taka sprzedaza.Czyli chcecie przez to powiedziec,ze mozliwosc kupienia 3ds maxa pozostaje tylko nowy w cenie 5tys funtow i nie ma szans,tak samo AutoCad,After Effect,V-ray itd co tam nam jeszcze jest potrzebne do otworzenia wlasnej pracowni?

Do Hcpiter:wiem ze oba programy sa od AutoDesk,mialem tylko na mysli,czy musi do byc autoryzowany sprzedawca?przecierz jest mozliwosc wladania swoim mieniem,odsprzedazy,chodzby starszej wersji,np moja ulubiona wersja Cada to 2007 i najlepiej Mi sie na niej pracuje,pozdrawiam

Napisano

drobcio: wydaje mi sie, iz licencji na maxa nie mozna odsprzedac. Bynajmniej na taka trudnosc natrafila firma w ktorej jakis czas temu pracowalem a ktorej maxy juz nie byly potrzebne.

Napisano
Czyli chcecie przez to powiedziec,ze mozliwosc kupienia 3ds maxa pozostaje tylko nowy w cenie 5tys funtow i nie ma szans,tak samo AutoCad,After Effect,V-ray itd co tam nam jeszcze jest potrzebne do otworzenia wlasnej pracowni?

z tego co kojaze Max ma wpisane w licencji ze nie mozesz go odsprzedac. Byly juz o tym rozwazania na forum czy to tak naprawde legalne czy nie, ale nie wyszlo z tego nic konkretnego.

Tak czy siak nie widze sensu kupowania takiego "orginalnego" softu.

Napisano

Do Hcpiter:wiem ze oba programy sa od AutoDesk,mialem tylko na mysli,czy musi do byc autoryzowany sprzedawca?przecierz jest mozliwosc wladania swoim mieniem,odsprzedazy,chodzby starszej wersji,np moja ulubiona wersja Cada to 2007 i najlepiej Mi sie na niej pracuje,pozdrawiam

No walsnie o to chodzi ze nie mozesz odsprzedawac softu ktory kupiles bo licencja jest tylko na twoja osobe i nie mozesz jej tak o sobie odsprzedawac, bylo sporo tematow o tym :)

Napisano
  • Autor

Dziekuje,za wszelkie odpowiedzi.

Pozostaje dlugieee oszczedzanie poki co

Temat uwazam za zamkniety

Pozdrawiam