Hooch Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Witam. Jak sprawdzić ile mam trójkątów w modelu? Licznik pod klawiszem "7" pokazuje tylko ilość polygonów. I czy jet jakiś plugin do 3ds max 2009 który dodaje taki licznik polygonów jak w 3ds max 2008? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Kliknij prawym we wievporcie w prawym lewym gornym rogu na nazwe wievportu, wybierz configure. Tam w zakladce statistics zaznacz "triangle count" oraz "total+selection". Wówczas pod "7" Ci wyświetli trisy. A to tak na przyszłość: KLIK! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hooch Napisano 30 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Mas repa. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hooch Napisano 30 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Jeszcze jedno. Ustawiłem sobie w tych opcjach wszystko tak jak chce. Niestety te ustawienia działają tylko do jednego projektu. Jest jakiś sposób aby te ustawienia były we wszystkich projektach które tworze? Jest to niewygodne, aby za każdym razem to ustawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
al3r Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 tak, musisz zapisać sobie standardową scenę z tymi ustawieniami (a także innymi, np 2 widoki zamiast 4) jako plik: "maxstart.max". Następnie w Customize->Configure user paths; w zakładce File I/O zmień ścieżkę maxstart.max na tą w której zapisałeś powyższy plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 Dział Tutoriale 2D nie służy do zadawania pytań! Tutaj zamieszczamy gotowe rozwiązania a nie prosimy o poradę! Od tego służy dział Pomoc słownie P O M O C. Bardzo proszę o przestrzeganie tej zasady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
al3r Napisano 4 Maj 2009 Share Napisano 4 Maj 2009 Tweety - chyba coś Ci się pomyliło, ale to nie jest dział tutoriale 2D(nigdy mnie w nim nie było), tylko Oprogramowanie->3ds max, więc pytanie jest na miejscu (przynajmniej ja sam by je tutaj zadał). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi