floo Napisano 2 Maj 2009 Napisano 2 Maj 2009 hej! Pracuje standardowo w trybie nocnym a tu nagle słyszę piszczenie z głośniczka przy każdym wciśnięciu klawisza... System WinXP się zawiesił, no to reset, a tu po restarcie na klawiaturce świecą się wszystkie diody i komp piszczy jak się wciska klawisze, po kolejnym restarcie(wył i wł kompa) klawiaturka wciąż świeci tyle że tym razem bez reakcji na wciskanie. Klawiatura jest pod stare złącze ps2 i póki co sprawdzała się znakomicie. System działa tyle że bez klawiatury. Kilku krotnie wyjmowałem i wkładałem kabel od klawiatury, bez skutecznie, nic to nie dało... :( Czy ktoś z was miał podobny problem?? Co może być przyczyną takiej awarii?? trudno pracować gdy nie ma się klawaitury... :( Za wszelkie pomocne odp z góry dziękuje... Życzę udanego weekendu... Pozdrawiam!
mkeruj Napisano 2 Maj 2009 Napisano 2 Maj 2009 Wygląda jak problem sprzętowy. Zdejmij blachę i podociskaj wszystkie sprzęty do płyty. Napisz do Wallopa, on chyba tu najbardziej się orientuje w hardwarze, może da radę zdiagnozować to zdalnie.
floo Napisano 2 Maj 2009 Autor Napisano 2 Maj 2009 wielkie dzięki, za podpowiedzi, uratowało mnie po raz kolejny tesco 24h... :] zakupiłem nową klawiaturkę Technika pod usb... niestety... :( co ciekawe w tym markecie była tylko jedna klawiatura(laptopowa) pod usb i to ta z gorszych :( nawet logitechy za grubszą kasę były tylko pod ps2. zaskakuje mnie to bardzo że producent technika pomyślał o tym żeby zrobić klawiaturkę pod usb i dać do niej przejściówkę na ps2, a microsoft, logitech i spółka nic.. :( a może to chłyt marketingowy tesco, którego padłem ofiarą.. :P no cóż, zakończyło się happyendem... i wciąż komputer nie przestaje mnie zaskakiwać, co jeszcze mi się popsuje w momencie gdy jest mi tak bardzo potrzebny... pozdrawiam!
streaker Napisano 2 Maj 2009 Napisano 2 Maj 2009 nawet logitechy za grubszą kasę były tylko pod ps2. Wszystkie logitechy jakie widziałem mają podwójną wtyczkę: ps2 + usb, więc chyba trafiłeś na klawiaturke z najniższej z możliwych półek... zresztą co tu dużo gadać - w tesco to można kupić mięso na gulasz, a nie sprzęt komputerowy ;)
floo Napisano 2 Maj 2009 Autor Napisano 2 Maj 2009 streaker zgadzam się z tym, tyle że to jedyny najbliższy sklep otwarty o 8:00 w sobotę... :) klawiaturka uratowała kilka modeli które miałem o zrobienia... jak się okazało nowa k. ma dodatkowy klawisz przy alt który świetnie się sprawdza w blenderze... ;) ten logitech kosztował ok 80zł a drugi 150zł, jednak nie ma się czego spodziewać po tesco... jak się nie ma koła, a trzeba jechać, to się jedzie na dojazdówce, wolno, lecz do przodu.. :] pozdrawiam!
Touch Napisano 2 Maj 2009 Napisano 2 Maj 2009 floo, dzisiaj w całej Polsce od 7.oo rano były otwarte markety MediaMarkt, dodatkowo 'bezwacie':]
floo Napisano 3 Maj 2009 Autor Napisano 3 Maj 2009 Touch tak, bardzo możliwe(nie wiedziałem) , tyle że do tesco miałem najbliżej... a bez klawiatury komp nie jest już taki atrakcyjny i pożyteczny... ;P dzięki za info, będę pamiętał o media...
Rekomendowane odpowiedzi