Napisano 2 Maj 200916 l Robi臋 projekt do szko艂y, przedstawiaj膮cy projekt nowoczesnego miasta kt贸re wykorzystywa艂o by wiele innowacyjnych technologii. To jest tylko wst臋pny render, poniewa偶 akurat jecha艂em do sklepu (a kompa postanowi艂em zostawi膰 w domu) to pu艣ci艂em na ma艂ej rozdzia艂ce, co by sprawdzi膰 jak to b臋dzie wygl膮da艂o. Taki szybki renderek, aby komputerek nie zanudzi艂 si臋 na 艣mier膰 jak mnie nie b臋dzie :D 聽 聽 Z tego co widz臋 to na pewno do poprawy b臋dzie: - To drzewo wisz膮ce w powietrzu xD (przeoczy艂em je...) - Doko艅czenie modelowania tego p贸艂 pientra... Tam b臋d膮 stoliki no i por臋cze - Schody do poprawki... - Drzwi na dachu - 艢ciany troch臋 艂yse s膮... 聽 i... Piszcie co wam jeszcze si臋 nasuwa. 聽 (PS. Drzewek mi si臋 nie chcia艂o modelowa膰 poniewa偶 jest to tylko projekt do szko艂y a i tak nikt nie b臋dzie wiedzia艂 nawet co to 3D MAX ;) A o tym co si臋 si臋 znajdzie w zak艂adce "Create" -> "geometry" -> "AEC Extended", a nast臋pnie "Foliage" to ju偶 na 100% nikt nie b臋dzie wiedzia艂 xD)
Napisano 2 Maj 200916 l Tak teraz patrz臋... R贸wnie偶 do poprawy b臋dzie: 聽 - Drzewka... Wszystkie wygl膮daj膮 tak samo ;/ - Do艣wietli膰 trzeba wn臋trze. - Oteksturowa膰, to co zapomnia艂em xD 聽 Co艣 jeszcze?
Napisano 2 Maj 200916 l Ka偶dy wie co to Foliage w AEC Ext. W jakim silniku rendzisz? 呕ycz臋 kreatywnych post臋p贸w.
Napisano 2 Maj 200916 l V-ray mistrzu. A co do Foliage w AEC Extended to maj膮 o tym poj臋cie jedynie ci co s艂yszeli o 3D MAX'e to te偶 ca艂a moja klasa (艂膮cznie z nauczycielk膮) tego nie skapuje ;)
Napisano 2 Maj 200916 l hehe ;) 艣ci膮gnij sobie fajny program IvyGenerator, naucz si臋 go, przyda Ci si臋 :D robisz w nim bluszcze... 聽 Taki poziom to zaskoczy szkolniak贸w, bo jak chodzilem do 6 podstawowki to za 3d dosta艂em ocene celujaca z infy na koniec roku szkolnego. Gimnazjum te偶.. 聽 popraw sampling w V-Rayu bo to ziarno mi przeszkadza...
Napisano 2 Maj 200916 l No jak narazie kiepskawo :) Je艣li ma to byc miasto z innowacyjnymi rozwiazaniami oraz technologia to narazie wyglada nieczytelnie. Najlepiej zrobisz bior膮c kartke i rozrysowuj膮c sobie to co chcesz uzyskac, u艂atwi ci to prace bo z pami臋ci jest bardzo ci臋zko :P A i pamietaj o tym aby by艂o subtelnie i 艂atwo bo narazie to nawet nie wiem co jest co i gdzie to miasto :P Pozdrawiam i 偶ycze powodzenia 聽 Pozdrawiam :)
Napisano 2 Maj 200916 l Za jaki艣 czas zapodam jakiego艣 UPa. Spr贸buj臋 poprawi膰 co jest jeszcze nie tak.
Napisano 2 Maj 200916 l hehe do szko艂y pamietam te czasy jak w gim bylem i tez takie natchnienia mia艂em :D material schodow blee.. :D we藕 onyxa i jak duna mowi ivy i jazda :D Edytowane 2 Maj 200916 l przez BiX
Napisano 2 Maj 200916 l Yyy.. Materia艂 schod贸w? Aj zapomnia艂em xD On nie ma tekstury! Jest tak jak go Pan B贸g stworzy艂. Domy艣lny kolorek ;p Kolejna rzecz do poprawki... 聽 PS. Taka prosta scenka, a m贸j komp ju偶 si臋 tnie ;/
Napisano 3 Maj 200916 l Nie chodzi tu o jakie艣 nie wiadomo jakie roboty, lecz o innowacyjne rozwi膮zania technicznych problem贸w (偶e tak si臋 wyra偶臋...)Np: Nie b臋dzie w og贸le samochod贸w. Eliminuj膮c powierzchni臋 dr贸g, ca艂e miasto b臋dzie na tyle ma艂e, 偶e wsz臋dzie mo偶na b臋dzie doj艣膰 na piechot臋. (przynajmniej takie jest za艂o偶enie) 聽 Oraz wiele innych. T膮 wizualizacj臋 robi臋 po to, by pokaza膰 mniej wi臋cej architektur臋 miasta. Natomiast rozwi膮zania techniczne, to ju偶 b臋dzie rozdzia艂 na opowiadanie na 艣rodku klasy ;)
Napisano 3 Maj 200916 l No wlasnie o to mi chodzi ze pokazujac taki projekt musisz powiedziec jakie bylo zalozenie tego wszystkiego nawet tu na forum bo patrzac na te boxy nikt nie zrozumie o co chodzi. A co do technicznego punktu jak pisales ze to vray to po renderze nigdy bym nie uwierzyl, jak narazie slabo niestety.
Napisano 3 Maj 200916 l Po pierwsze - 3D Maxa znam od nieca艂ego miesi膮ca Po drugie - V-Raya znam od tygodnia i jedyne co umiem to go w艂膮cza膰 Po trzecie - Nie bez przypadku wrzucam do do WIP ;) - Zamierzam to sko艅czy膰 Po czwarte - Robi臋 to na potrzeby szkolnego projektu i jedyne co mam szanse dosta膰 to 5 do dziennika ;/
Napisano 3 Maj 200916 l Je艣li to tw贸j pierwszy miesi膮c z maxem, to wybra艂e艣 sobie troch臋 za ambitny projekt. A co do komputera, to znam ten b贸l :(
Napisano 3 Maj 200916 l Po pierwsze - 3D Maxa znam od nieca艂ego miesi膮ca Po drugie - V-Raya znam od tygodnia i jedyne co umiem to go w艂膮cza膰 Po trzecie - Nie bez przypadku wrzucam do do WIP ;) - Zamierzam to sko艅czy膰 Po czwarte - Robi臋 to na potrzeby szkolnego projektu i jedyne co mam szanse dosta膰 to 5 do dziennika ;/ 聽 ad.1 no i co z tego ?! ad.2 to go nie wlaczaj jak nie umiesz nic poza tym lub naucz troszke o nim, naucz sie najpierw podstaw renderu i materialow tych z maxa, pozniej bedzie owiele latwiej przejsc na cos bardziej zaawansowanego bo jak narazie wydaje mi sie ze pojecia z vraya sa dla ciebie obce ad.3 a wip to nie po to by uslyszec krytyke ?? ad.4 to az tak malo ?
Napisano 3 Maj 200916 l Ogolnie to wydaje mi sie ze brak drog nie ulatwi poruszania sie po miescie. Mozesz umiescic jakies ta艣mociagi dla ludzi ;] Cos zamiast aut co pomoglo by sie poruszac albo jakies latajace deski. Cale miasto jako jeden wielki rollercoaster i wysokie budynki ;] Jak narazie w Twoim miescie nie ma nic nadzwyczajngo. Stoi tylko jeden domek troche jak by w chinskim stylu. Powodzenia
Napisano 3 Maj 200916 l No dobra. Par臋 poprawek, ale nadal s膮 b艂臋dy. Render na troch臋 wi臋kszej rozdzia艂ce - 2,5 godziny. Najgorsze, 偶e mimo wszelkich stara艅, nadal nie wygl膮da to realistycznie ;/ 聽
Napisano 3 Maj 200916 l [...]nadal nie wygl膮da to realistycznie[...] 聽 Bez w膮tpienia. :) Kurcze ja te偶 my艣la艂em, 偶e to jaki艣 scanline.. A to Vray? Wog贸le tego nie wida膰... Lepiej poczytaj co艣 o nim bo na 'pa艂e' nic nie ustawisz co b臋dzie wygl膮da膰 dobrze. 聽 Co to jest wog贸le za pod艂o偶e? Woda czy co? 2.5H.., hmmm to co ty to na amidze liczysz? :D
Napisano 3 Maj 200916 l To jest V-Ray w stylu Ambienta Oklu藕nego. Zapodaj ustawienia V-raya i jaki sprz臋t, bo 2.5 H to czas powy偶ej wszelkiej krytyki jak na taki obrazek. Pod艂o偶e ma s艂ab膮 tekstur臋. 聽 Zacznij od tutoriala jak robi膰 GI w V-Rayu (mniejsza o to 偶e google nie gryzie!) to 5-tka trafi do dziennika :D
Napisano 3 Maj 200916 l to jest ju偶 Amiga :D Jak sko艅czysz to daj mi t膮 scen臋 do oblukania i zr臋dzenia na mojego mejla 聽 (na 艂adniejszych ustawieniach :P)
Napisano 3 Maj 200916 l Bardzo ch臋tnie :) Prosz臋. Kto chce ten niechaj 艣ci膮ga: 聽 http://rapidshare.com/files/228831565/2.max.html 聽 Nie wiem jak z teksturkami b臋dzie... Chyba nie wszystko si臋 zapisa艂o do pliku. Tak czy inaczej, mo偶ecie robi膰 z tym co tylko chcecie. Do czego艣 takiego nie b臋d臋 sobie ro艣ci艂 praw przecie偶 ;) 聽 PS. Jakby komu艣 si臋 nudzi艂o i by co艣 zrobi艂 ciekawego z t膮 scenk膮 to z wielk膮 ciekawo艣ci膮 obejrz臋 sobie... (wrzucajcie do tego tematu)
Napisano 4 Maj 200916 l :D 聽 Spakowa艂e艣 to do pliku maxa te tekstury? A mo偶e trzeba jednak to zrobi膰? Jak na razie na necie poza domem nie mam dost臋pu do 3ds maxa. 聽 Ju偶 sobie 艣ci膮gn臋 i zrobi臋 fajne propozycje ;) 聽 Hostuj na wyslijto.pl - mnie sie wydaje by膰 szybsze od rapida w downloadzie. Oczywi艣cie por贸wnaj obie hostingi plik贸w. BTW, nie ma tego sekundowego czekad艂a :D Edytowane 4 Maj 200916 l przez Camel
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto