Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój najnowszy projekt. Zacząłem go robić po tym jak na googlach zobaczyłem ciekawy concept z 2000 roku. Robot mi się spodobał ponieważ wygląda jak jedna całość po czym się "rozkłada" i naszym oczom ukazuje się robot. Oto renderki:

Na początek concept:

c4e5d5362bba5549m.jpg

Z dużą ilością PS:

3d27d1b8ab834e09m.jpg

Bez PS:

e0953c1fceb9f07dm.png

Mały test "...jakby wyglądał z lakierem...?":

acfd17f295ac7c21m.jpg

Z WiP'a :

4cef5dd28b988895m.jpg

Front:

bf2097836683885fm.jpg

Right:

9aed3edc026afcd7m.jpg

I to by było na tyle:D ufff:P

PS. Możecie wymyślić jakąś sensowną nazwę dla niego??

• Like 1
  • Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Sympatyczny. Najlepiej wygląda z lakierem, ta czerwona wersja jakoś niebardzo mi się podoba, moim zdaniem przez takie uproszczenie model traci urok.

Czy twojego też się da tak rozłożyć?

Gość ant-3d
Napisano

Mi tez bardziej podoba sie wersja z lakierem. Jednak i tak pomarudze. Malo detalu, popracuj nad shaderem lakieru i studiem to bedziesz mogl wycisnac o wiele wiecej niz teraz. A teraz jak dla mnie to dobrze zapowiadajacy sie model i nic wiecej. Powodzenia i nie zrazaj sie moim marudzeniem :)

Napisano (edytowane)

No to tak.

Anka:

Rozkłada się:D

Ant-3d:

Moim założeniem było to żeby nie nawalić detalu ponieważ chciałem zrobić tak aby wyglądał na całość, po czym się rozkłada.

Skorpion:

Jest animka, tyle że nie dałem jakiegoś active shade i przy renderze każda klatka ma inny cień ;/

Jeśli chcecie to pokaże wam tą animke ale nie jest miażdżąca, ot 3 sekundowa animka ukazująca rozkładanie modelu. W rozdziałce 320x240 90 framów. Mój komputer robił to i tak troszeczkę długo 2 min na klatke;/

Jak się zuploaduje to dam animke:D

O już jest:

Przyjrzyjcie się kabelkom nad ręką, dodałem takie cuś żeby wyglądało na to że olej mu płynie w kablach:D

jeszcze jedno jak zrobić żeby Vimeo nie powiększało mojego filmiku tylko odtworzyło w pierwotnej rozdziałce??

Macie czerwonke z detalem:

29c968dec2cea2ffm.jpg

Edytowane przez Karkosik
Napisano

no fajnie :) z tym olejem w kabelkach to chyba by musiało być duże ciśnienie :D ale ogólnie ok trochę krótkie, myślałem że zrobisz kilka kroków albo coś jeszcze.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności