Karkosik Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 Mój najnowszy projekt. Zacząłem go robić po tym jak na googlach zobaczyłem ciekawy concept z 2000 roku. Robot mi się spodobał ponieważ wygląda jak jedna całość po czym się "rozkłada" i naszym oczom ukazuje się robot. Oto renderki: Na początek concept: Z dużą ilością PS: Bez PS: Mały test "...jakby wyglądał z lakierem...?": Z WiP'a : Front: Right: I to by było na tyle:D ufff:P PS. Możecie wymyślić jakąś sensowną nazwę dla niego?? 1
Ania Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 Sympatyczny. Najlepiej wygląda z lakierem, ta czerwona wersja jakoś niebardzo mi się podoba, moim zdaniem przez takie uproszczenie model traci urok. Czy twojego też się da tak rozłożyć?
Gość ant-3d Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 Mi tez bardziej podoba sie wersja z lakierem. Jednak i tak pomarudze. Malo detalu, popracuj nad shaderem lakieru i studiem to bedziesz mogl wycisnac o wiele wiecej niz teraz. A teraz jak dla mnie to dobrze zapowiadajacy sie model i nic wiecej. Powodzenia i nie zrazaj sie moim marudzeniem :)
skorpion85 Napisano 4 Maj 2009 Napisano 4 Maj 2009 z tym lakierkiem jest najlepszy :) a pokażesz jak jest rozłożony?? a może krótka animka jak się rozkłada :D było by fajnie
Karkosik Napisano 4 Maj 2009 Autor Napisano 4 Maj 2009 (edytowane) No to tak. Anka: Rozkłada się:D Ant-3d: Moim założeniem było to żeby nie nawalić detalu ponieważ chciałem zrobić tak aby wyglądał na całość, po czym się rozkłada. Skorpion: Jest animka, tyle że nie dałem jakiegoś active shade i przy renderze każda klatka ma inny cień ;/ Jeśli chcecie to pokaże wam tą animke ale nie jest miażdżąca, ot 3 sekundowa animka ukazująca rozkładanie modelu. W rozdziałce 320x240 90 framów. Mój komputer robił to i tak troszeczkę długo 2 min na klatke;/ Jak się zuploaduje to dam animke:D O już jest: Przyjrzyjcie się kabelkom nad ręką, dodałem takie cuś żeby wyglądało na to że olej mu płynie w kablach:D jeszcze jedno jak zrobić żeby Vimeo nie powiększało mojego filmiku tylko odtworzyło w pierwotnej rozdziałce?? Macie czerwonke z detalem: Edytowane 4 Maj 2009 przez Karkosik
skorpion85 Napisano 5 Maj 2009 Napisano 5 Maj 2009 no fajnie :) z tym olejem w kabelkach to chyba by musiało być duże ciśnienie :D ale ogólnie ok trochę krótkie, myślałem że zrobisz kilka kroków albo coś jeszcze.
Karkosik Napisano 5 Maj 2009 Autor Napisano 5 Maj 2009 Co ty. Mój komp mi nie pozwoli, no i nie mam ochoty robić animacji(jeszcze) :d
skorpion85 Napisano 8 Maj 2009 Napisano 8 Maj 2009 a no tak ja też mam podobny problem :) ach ten sprzęt!! czemu taki drogi :(
marc_in Napisano 14 Maj 2009 Napisano 14 Maj 2009 patrzac na wersje finalna zastanawiam sie po co w ogole bylo to robic w maxie ? :P
Karkosik Napisano 14 Maj 2009 Autor Napisano 14 Maj 2009 Jak to dlaczego w maxie a w czym miałem to zrobić?? W paincie??
Rekomendowane odpowiedzi