Napisano 5 Maj 200915 l Witam. Jak można zrobić taki wklęsły napis ? Mam namyśli taki jak na tym routerze napis D-LINK http://www.chwilka.pl/zdjecia/11146-siec_bezprz._router_d-link_54m_di-524.jpg oczywiście pytam o wykonanie w 3d max
Napisano 5 Maj 200915 l Autor Może troche jaśniej bo ja świeży w te klocki ;] Edytowane 5 Maj 200915 l przez tweety ortografia!!
Napisano 5 Maj 200915 l To chyba za trudne będzie dla ciebie. Jakie tutki już przerobiłeś zanim ktoś ci napisze co i jak żebyś skumał o co chodzi a nie pisał na darmo?
Napisano 5 Maj 200915 l Autor Nieno podstawowo sie kumam w maxie i generalnie juz kilka modeli robilem ale nigdy nie potrzebowalem takiego czegos robic xD
Napisano 5 Maj 200915 l Wybierz Splajny... Napisz sobie np. to D-Link ładnie pobaw się cyferkami, czcionką itd. Teraz ustaw to przy tym modemie i "wbij" tak głęboko jak ma być napis. Teraz wybierz "extented models" i daj "Boolean" (przy zaznaczonym tym modelu tego tekstu D-LINK) Daj "Operand B > A" i kliknij "Pick Boolean" i kliknij na model modemu. Chyba napisałem zwięźle i zrozumiesz :D
Napisano 6 Maj 200915 l Tak działa. Dziękuję wszystkim :-) Temat do zamknięcia. Pozdrawiam xD Pewnie że działa, ale spróbuj teraz zrobić łagodne krawędzie a nie ostre. Dlatego ci się pytałem co umiesz bo w tej chwili to będziesz poprawiał tylko mase vertexów jak dasz chamfer.