Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Celem projektu jest wymodelowanie jelita grubego, a następnie wyeksportowanie modelu do OPENGL'u.

Jednakże, zanim wyeksportuje ten model, musi on być wymodelowany od zewnatrz, jak i od wewnatrz (nie mówie tutaj o różnego typu teksturach, kosmkach itd, pozniej sie bede o to martwil).

Moim problemem jest to, iż cały model sklada sie z dziesiątek sfer, przekonwertowanych do NURBS oraz odpowiednio wymedolowanych.

Wszystko jest cacy, do momentu, aż zacząłem sie brac za "robienie tunelu" wewnatrz jelita.

Potrzebuje motyw, który w miare sprawnie pomógłby mi pozbycia sie niepotrzebnej "wewnetrznej czesci" sfer.

Byłbym wdzięczny za wszelkie w miare mądre wskazówki ;)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A może to jelito owinąć przez conform drugim obiektem (o podobnej geometrii i wystarczająco gęstej siatce), powstałaby powłoka tego jelita a potem dać shell czyli grubość tej powłoce i powstanie obiekt o stałej grubości ścianki.

Napisano
  • Autor

Niestety, albo zle uzywam tej funkcji, albo conform nie dziala w takiej sytuacji -> fakt, powstaje obiekt podobny do zamierzonego, jednakze w srodku sfery dalej "nachodza" na siebie, wiec nie jest to tyle co "owiniecie" co odwzorowanie :(

Edit*

Pobawilem sie dluzej ta funkcja, co prawda efekt jeszcze nie jest az tak "satysfakcjonujacy", ale mysle ze po dluzszych kombinacjach zadziala;)

Dzieki za pomysl;)

Edytowane przez Bieniek

Napisano

W COMPOUND OBJECTS jest takie coś jak BlobMesh. Pobawiłem się nim dzisiaj i takie coś mi wyszło. Może i ty spróbujesz.

jelitod.jpg

Napisano

Jeśli bardzo interesuje Cię to zagadnienie i chciałbyś dokładnego odwzorowania, to możesz uderzyć do tej osoby: http://galaxy.uci.agh.edu.pl/~socha/ . Prowadzi badania i wizualizacje nowotworów w płucach, być może ma też dane dotyczące jelit. Z tego, co wiem odwzorowanie budowane jest na podstawie tomografii.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.