Napisano 12 Maj 200915 l Witam... Chciałbym zrobić na top krótki film/animację. Taki trwający 3-4 sekundy przy odpaleniu strony a potem zamieniający się w obrazek. Wiele osób mówi mi, że się nie opłaca albo, że się w ogóle nie da zamieścić na top obrazu w formacie avi. No ja nie wiem bo się kompletnie na tym nie znam więc dlatego się zwracam do Was. Co o tym sądzicie? Każdy mi doradza flasha no ale we flashu nie uzyskam realizmu ani nie przedstawię obiektu obracającego się wokół własnej osi. Co Wy o tym sądzicie? ;> Może jakaś inna technika. No coś takiego sobie ubzdurałem i chciałbym to zrobić. No ale jak się okaże, że się nie da to zostanę tylko przy samym zdjęciu...
Napisano 12 Maj 200915 l Ja bym to robił tak: obiekt realistyczny animowałbym do klatek, klatki do aftera a tam złożył flasha na intro, lub te części które wymagają sporej animacji. Sam myśle małym intrem do folia i chyba w taki sposób to zrobię, no i zawsze możesz dodać przycisk "skip intro" :)
Napisano 12 Maj 200915 l Autor Ok... Tak to mniej więcej sobie wyobrażałem :) Ale co rozumiesz przez "tam złożył flasha na intro"? :D
Napisano 12 Maj 200915 l po co do klatek? 1) renderujesz video. 2) konwertujesz do *.flv 3) importujesz we flashu DONE. np: http://www.alfaromeo.com/cgi-bin/pbrand.dll/NEWALFA_COM/controller/home.aspx?language=1 da sie? :P
Napisano 12 Maj 200915 l mpta pewnie, że się da;) Ok... Tak to mniej więcej sobie wyobrażałem :) Ale co rozumiesz przez "tam złożył flasha na intro"? :D Chodziło mi o to ze nawet jak mam animacje wyeksportowaną do klatek (najlepiej z kanałem alfa) czy jak woli mpta video to całą animacje wole zrobić w afterze i wygenerować flv. ;)
Napisano 12 Maj 200915 l a moim zdaniem najciekawsze są animacje w całości we flashu sklecone, poprostu dla mnie osobiście to bardziej pasuje do internetu bo jak widze kolejny wspaniały obiekt 3d "kula ziemska" i tak skompresowany do 30% i ładujacy sie zbędnie długo to mnie odżuca... niemniej jednak jesli jednak sie zdecydujesz to może taki tutorial pomoże http://gotoandlearn.com/ na saaaamym dole tutoriale o flv we flashu, moze to nie do konca to na czym Ci zależy ale skoro zupełnie sie na tym nie znasz to dużo powinno wyjaśnić
Napisano 13 Maj 200915 l Autor Wielkie dzięki chłopaki :> Powalczę z tym :) Jakby co to będę jeszcze pytał :) A jak skończę to pokażę Wam efekt końcowy :>
Napisano 16 Maj 200915 l Autor Dzięki polon świetne tuty, leci rep:) Popróbowałem trochę i okazuje się, że jest to dziecinnie proste :) Zrobię odpowiednie top i wkrótce Wam pokażę efekt :) Mógłby mi jeszcze ktoś powiedzieć jak sprawić by animacja nie była zapętlona tylko wyświetliła się raz a potem zamieniała w obrazek?