Nowi Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 (edytowane) Witam mam problem mianowicie jak odpalam do renderingu stare sceny na nowym kompie ( 2x Xeon Quad), na których pracowałem na starym kompie (C2D) to nowy komp renderuje mi je tylko dwoma rdzeniami :/ Sft. 3D studio max 9, v-ray 1.5 Rc5, XP x32 P.S. nowe sceny renderuje normalnie z pełną wydajnością Edytowane 13 Maj 2009 przez Nowi
arev Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 Całość sceny leci na dwóch, czy może tylko LightCache? Jeśli to drugie to pewnie "Number of passes" jest ustawiony na 2.
Nowi Napisano 13 Maj 2009 Autor Napisano 13 Maj 2009 (edytowane) właśnie całość, nawet jak ustawie "Number of passes" na 8 to ani drgną pozostałe rdzenie. :/ P.S. zrestartowałem vray-a pod maksem no i wszystko śmiga tylko niestety ustawienia szlak wtedy trafia więc będę musiał ręcznie wprowadzać. :) Edytowane 13 Maj 2009 przez Nowi
Nowi Napisano 13 Maj 2009 Autor Napisano 13 Maj 2009 zapisałem, ale jak je wgrywam ponownie, to samo się dzieje :/ P.S. Już przepisałem sobie ustawienia i śmiga jak należy :) , ale pierwszy raz się z takim czymś spotkałem :/ wcześniej nie miałem problemów z przejścia z C2D na Q6600, ale zdecydowanie jest to wina vray-a.
rozpruwacz Napisano 24 Maj 2009 Napisano 24 Maj 2009 sorki ze taki offtop, ale masz 2x quada? ile ramu? jaki system operacyjny? zadowolony jestes? (bo ja mam quada 3GB i render na duzych scenach mi sie wiesza a na starym dziadzie PIV i 1GB wszystko gra i sie nie wiesza niezaleznie od wielkosci sceny)
Nowi Napisano 24 Maj 2009 Autor Napisano 24 Maj 2009 Tak mam 2 Xeony Quad Core jak narazie 4 GB ramu i XP 32 oprócz tylko tego dziwnego błędu który opisywałem wcześniej nie mam żadnych problemów i jestem bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o twój problem to nie mam zielonego pojęcia czemu się tak dzieje.
rozpruwacz Napisano 26 Maj 2009 Napisano 26 Maj 2009 a to spox ze ci fajnie chodzi wszystko piszesz narazie 4GB ramu, ale z tego co wiem to xp32bity tylko 4GB widzi i nie wiecej, a XP64bity to podobno pomylka takze jak bedziesz dowalal ramu to napisz na jakim sofcie,
mkeruj Napisano 27 Maj 2009 Napisano 27 Maj 2009 rozpruwacz, bardzo wielu ludzi korzysta z xp64 Jaki jest taki jest, ale do Maxa daje rade w zupełności Ja na viscie od dłuższego czasu i też nie narzekam.
rozpruwacz Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 (edytowane) a dzieki, moze jednak go sproboje, ja viste wyjrzucilem w pierwszym dniu gdy sie okazalo ze szarpie 1GBramu przy samym starcie, i te okienka "czy jestes pewien ze chcesz to zainstalowac" albo "potrzebna zgoda administratora" mnie dobijaja..... Edytowane 2 Czerwiec 2009 przez rozpruwacz
Shogun 3D Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 Rozpruwacz, wymień to słowo, bo Ci moderacja kartkę wlepi. Ja sam jadę obecnie na quadzie na maxie x64 z 8GB RAMu i widzi mi właśnie tyle ile trzeba.
Rekomendowane odpowiedzi