Napisano 13 Maj 200915 l Witam mam problem mianowicie jak odpalam do renderingu stare sceny na nowym kompie ( 2x Xeon Quad), na których pracowałem na starym kompie (C2D) to nowy komp renderuje mi je tylko dwoma rdzeniami :/ Sft. 3D studio max 9, v-ray 1.5 Rc5, XP x32 P.S. nowe sceny renderuje normalnie z pełną wydajnością Edytowane 13 Maj 200915 l przez Nowi
Napisano 13 Maj 200915 l Całość sceny leci na dwóch, czy może tylko LightCache? Jeśli to drugie to pewnie "Number of passes" jest ustawiony na 2.
Napisano 13 Maj 200915 l Autor właśnie całość, nawet jak ustawie "Number of passes" na 8 to ani drgną pozostałe rdzenie. :/ P.S. zrestartowałem vray-a pod maksem no i wszystko śmiga tylko niestety ustawienia szlak wtedy trafia więc będę musiał ręcznie wprowadzać. :) Edytowane 13 Maj 200915 l przez Nowi
Napisano 13 Maj 200915 l Autor zapisałem, ale jak je wgrywam ponownie, to samo się dzieje :/ P.S. Już przepisałem sobie ustawienia i śmiga jak należy :) , ale pierwszy raz się z takim czymś spotkałem :/ wcześniej nie miałem problemów z przejścia z C2D na Q6600, ale zdecydowanie jest to wina vray-a.
Napisano 24 Maj 200915 l sorki ze taki offtop, ale masz 2x quada? ile ramu? jaki system operacyjny? zadowolony jestes? (bo ja mam quada 3GB i render na duzych scenach mi sie wiesza a na starym dziadzie PIV i 1GB wszystko gra i sie nie wiesza niezaleznie od wielkosci sceny)
Napisano 24 Maj 200915 l Autor Tak mam 2 Xeony Quad Core jak narazie 4 GB ramu i XP 32 oprócz tylko tego dziwnego błędu który opisywałem wcześniej nie mam żadnych problemów i jestem bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o twój problem to nie mam zielonego pojęcia czemu się tak dzieje.
Napisano 26 Maj 200915 l a to spox ze ci fajnie chodzi wszystko piszesz narazie 4GB ramu, ale z tego co wiem to xp32bity tylko 4GB widzi i nie wiecej, a XP64bity to podobno pomylka takze jak bedziesz dowalal ramu to napisz na jakim sofcie,
Napisano 27 Maj 200915 l rozpruwacz, bardzo wielu ludzi korzysta z xp64 Jaki jest taki jest, ale do Maxa daje rade w zupełności Ja na viscie od dłuższego czasu i też nie narzekam.
Napisano 29 Maj 200915 l a dzieki, moze jednak go sproboje, ja viste wyjrzucilem w pierwszym dniu gdy sie okazalo ze szarpie 1GBramu przy samym starcie, i te okienka "czy jestes pewien ze chcesz to zainstalowac" albo "potrzebna zgoda administratora" mnie dobijaja..... Edytowane 2 Czerwiec 200915 l przez rozpruwacz
Napisano 29 Maj 200915 l Rozpruwacz, wymień to słowo, bo Ci moderacja kartkę wlepi. Ja sam jadę obecnie na quadzie na maxie x64 z 8GB RAMu i widzi mi właśnie tyle ile trzeba.