simonhc Napisano 24 Maj 2009 Napisano 24 Maj 2009 (edytowane) Witam wszystkich. To moj pierwszy post na tym forum. Praca inspirowana moimi snami i klockami lego;) Mam nadzieje ze sie spodoba. Pozdr P obraz w pelnej rozdzielczosci: http://www.motyw.info/ftp/ogolne/1full.jpg Edytowane 24 Maj 2009 przez simonhc
vinc Napisano 24 Maj 2009 Napisano 24 Maj 2009 Kurde Pawel o czym ty snisz w nocy...;] Wyglada super, jak juz wczesniej pisalem. Pozdro
simonhc Napisano 24 Maj 2009 Autor Napisano 24 Maj 2009 dzieki vinc, dodalem miniaturke jak radziles:D
Marshall Napisano 24 Maj 2009 Napisano 24 Maj 2009 ciężko coś ocenić IMO przy tak dużej rozdziałce i przybliżonych kadrach - na forum
simonhc Napisano 24 Maj 2009 Autor Napisano 24 Maj 2009 ciężko coś ocenić IMO przy tak dużej rozdziałce i przybliżonych kadrach - na forum 1920x1200 px to chyba minimum by cos zobaczyc
Gość ant-3d Napisano 24 Maj 2009 Napisano 24 Maj 2009 skoro opuszczone to skad ta swieza krew?? sterylnie jakos bardzo pomarudzilbym o konstrukcji stop robota... takie kruche, slabe. Duzo by na nich sie nie nachodzil. Malo ciekawe materialy/shadery robota i budynkow. Gratuluje skonczenia projektu, widac ze duzo pracy w to wladowales. Powodzenia z nastepnymi pracami.
pressenter Napisano 24 Maj 2009 Napisano 24 Maj 2009 Całkiem całkiem modeling, światło też nie najgorsze, ale shadery leżą i pokwikują, oglądając własne zakrwawione flaczki, wysypujące się z brzucha.
patry Napisano 24 Maj 2009 Napisano 24 Maj 2009 Modeling, tekstury i światło bardzo OK, ale shadery troszkę leżą i nie widzę żadnej postprodukcji... jak dla mnie **** Pozwoliłem sobie troszkę pobawić się Twoim renderem w PS: Jak coś, to pisz - usunę.
simonhc Napisano 24 Maj 2009 Autor Napisano 24 Maj 2009 Modeling, tekstury i światło bardzo OK, ale shadery troszkę leżą i nie widzę żadnej postprodukcji... jak dla mnie **** Pozwoliłem sobie troszkę pobawić się Twoim renderem w PS: Dzieki wielkie za komentarz i postwork. Czuje rowniez ze sa braki, popracuje w ps i zobacze czy da sie cos podciagnac.
plasti Napisano 25 Maj 2009 Napisano 25 Maj 2009 patry, to usun!!! wk**wia mnie cos takiego, zrob sobie wlasna prace i sie nia baw nawet w gimpie, ale czyjes przeslanie pozostaw nienaruszone!!!.... co do modelu odemnie ***** 1
chveti Napisano 27 Maj 2009 Napisano 27 Maj 2009 plasti - hamuj się. autor nie miał nic przeciwko. Co do samej pracy - niby brudno , ale sterylnie. wszystkiemu winne światło i shadery, które są mało naturalne. Pozdrawiam.
tweety Napisano 27 Maj 2009 Napisano 27 Maj 2009 plasti: umiejętność modelowania, teksturowania, oświetlania i renderowania to jedno. Umieć złożyć to w logiczną i spójną całość to drugie. Wielokrotnie wrzucałem propozycje postprodukcyjne czyichś prac i nikt nie miał nic przeciwko. Nie bądź adwokatem autora pracy, bo po pierwsze nie masz jego zgody a po drugie działasz mu tylko na szkodę. 5 gwiazdek? I to jest niby konstruktywny komentarz? pff... simonhc faktycznie scena bardzo ciekawa, ale strasznie kuleją tutaj tekstury envirnomentu i brak jakiejkolwiek postprodukcji. A szkoda bo praca ma potencjał :) Pozdrawiam
simonhc Napisano 27 Maj 2009 Autor Napisano 27 Maj 2009 plasti: umiejętność modelowania, teksturowania, oświetlania i renderowania to jedno. Umieć złożyć to w logiczną i spójną całość to drugie. Wielokrotnie wrzucałem propozycje postprodukcyjne czyichś prac i nikt nie miał nic przeciwko. Nie bądź adwokatem autora pracy, bo po pierwsze nie masz jego zgody a po drugie działasz mu tylko na szkodę. 5 gwiazdek? I to jest niby konstruktywny komentarz? pff... simonhc faktycznie scena bardzo ciekawa, ale strasznie kuleją tutaj tekstury envirnomentu i brak jakiejkolwiek postprodukcji. A szkoda bo praca ma potencjał :) Pozdrawiam Dzieki, zbieram sily i zapal. wroce do tematu jak mi sie w pracy zluzuje. Dzieki wszystkim za konstruktywne komentarze
plasti Napisano 28 Maj 2009 Napisano 28 Maj 2009 malo mnie obchodzi czy konstruktywny, dla mnie na 5........ a co do tego waszego adwokata to niestety nim nie jestem, ani niedzialam na szkode, wyrazam swoje zdanie na temat wpieprzania sie w czyjes prace i TYLE!!!......
WilL Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 Plasti jak dla mnie walisz tekstami roku :P "ale czyjeś przeslanie pozostaw nienaruszone...". Co jak co ale każdy czasem potrzebuje pomocy bo nigdy nie będzie pracki idealnej, a że na tym forum sa dobrzy ludzie to często pokazuja jak prace można w prosty sposób poprawić :) No i oczywiście trzeba umies PSa zeby postpro wyszła ładnie i pasowała do pracy. Co do samej pracki to nawet spoko ale materialy są słabe (co już mówili), no a reszta juz fajna i miła dla oka. Patry troche przesadziłeś z postpro no ale to juz kwestia gustu (i szum wyszedł) :P Odemnie ****
tweety Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 plasti: od kilku lat zamieszczam poprawione prace w czyichś watkach i nikt nie miał oto pretensji. Co więcej kilku osobom to pomogło a później korespondowaliśmy poprzez PM nad kolejnymi poprawkami. Niestety tak to już jest, że czasami warto oddać komuś robioną w pocie czoła pracę tylko po to aby ktoś rzucił na to świeżym okiem i wydobył te syfy których autor pracy już nie dostrzega. A denerwowanie się, nic tutaj nie pomoże. Post patry'ego był milion razy bardziej konstruktywny niż twoja ocena 5. Wręcz wprowadzasz autora w błąd sugerując mu, że praca jest IDEALNA - a niestety nie jest. Ale dość już offtopa. Praca wymaga sporo postprodukcji i tyle.
Noe Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 bardzo ciekawe, tzreba Ci dac plus za pomysl. Jest cos w tej pracy urzekajacego, ale jak juz zauwazyli lepsi ode mnie wymaga dopracowania.
Kuciel Napisano 29 Maj 2009 Napisano 29 Maj 2009 Calkiem fajnie wyszlo to wszystko, ale zawsze musi być jakieś ale :D zbyt nienaturalnie wszystko wygląda, przydało by się obrobić te renderki ale pewnie wczesniej juz o tym bylo pisane :)
patry Napisano 30 Maj 2009 Napisano 30 Maj 2009 malo mnie obchodzi czy konstruktywny [...] Napisz szczerze - czy pomyślałeś o tym, że pewną część forum mało obchodzi to, co Ciebie mało obchodzi? Co do mojego PS'ucia - zgadzam się, że przesadziłem "trochę" i "zaszumiłem", ale taki mój gust ;) Ot, tylko taka sugestia.
Rekomendowane odpowiedzi