Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Tak to znowu ja...;] Sluchajac rad forumowiczow przerobilem kilka tutoriali. Ponownie jednak wzialem sie za organike.

Mam nadzieje, ze ponownie poradzicie. Krytyka i rady mile widziane.

Pozdrawiam,

kowalik

human.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

WOW!

Odpowiedz w 3 minuty...;] To w sumie moj pierwszy caly model humanoidalny. Nad proporcjami jeszcze popracuje, ale przydalyby sie rady co dokladnie zmienic... Tylko nie mowcie ze jestem leniwy i zebym poszukal ksiazek do anatomii, poniewaz oczywiscie tak zrobie. Chodzi mi bardziej o rady - jak to zrobic zeby wygladalo lepiej...;]

Napisano

ehh - jezeli to ma byc ludzik (czyli cos na ksztalt czlowieka) to stary - dluga droga przed toba - ale jesli to jakis monster - to spoko :D

a tak na serio - proporcje do bani

nogi - jak po wielokrotnych zlamaniach

dlonie jakby ktos mu je dobrze rozdeptal

tors - co on pompke polknal ze go tak wybrzuszylo??

i najwazniesze - dobre low poly (high tez - ale low szczegolnie) charakteryzuje sie tym ze koniecznie musisz zachowac linie przebiegu uksztaltowania ciala - czyli glownie umiesnienia - jesli postac jest naga

(chyba to sie nazywa \'flow\' albo \'loops\' nie wiem)

pozdrawiam i powodzenia

Napisano
  • Autor

Dzieki ftorek za rady, popracuje jeszcze nad tym i moze jutro walne jakies updaty. Na razie koncze, bo sporo nauki. Tak to jest z tymi gimnazjami... Monsterek powiadasz?? Ciekawe, moze cos pokombinuje. A z tym flowem to slyszalem ze nabywa sie z doswiadczeniem, wiec moze za pare lat bede robil ladne modele...;] jeszcze raz dzieki za rady.

Pozdrawiam

Kowalik

Napisano

hyhy - z tym flow\'em - to nie za za kilka lat - ty sie juz staraj bo samo nie przyjdzie :D

Napisano
  • Autor

Taa, staram sie staram, popracuje jeszcze nad tym. Wiem, ze nic samo nie przychodzi... Mam juz pewne doswiadczenie (nie w 3d, ale zyciowe, chociaz jestem stosunkowo mlody). Jutro ide szukac anatomii...;]

Pozdrawiam

Kowalik

Napisano

Dobra anatomia jest w lustrze :) A poza tym poczytaj Loomisa, przydaje się - powinien być na www.fineart.sk . Fajne są też książki o rysowaniu mangi (o ile się robi postaci mangowe :) )

Napisano

wlasnie, popatz na siebie ;)... w lustrze nawet...

ode mnie dodam, ze uda ma przypakowane przy rurowym tulowiu :)...