Napisano 29 Maj 200915 l Witam, pytanie mam : czym różni się : Adobe Photoshop CS4 za 2799zł od Adive Photoshop CS4 za 3763zł 1) Skąd tak duża różnica w cenie? Czy ta 1 wersja jest w pełni funkcjonalna / komercyjna - bez ogranczeń itp? Bo cena o 1000zł niższa a niby to samo oprogramowanie. 2) Jak przedstawia się sprawa legalności takiego oprogramowania ? Np kupując 3d studio 2009 nie dostałem żadnego "certyfikatu" legalności, a jedynie fakturę potwierdzającą zakup u legalnego polskiego resellera - czy w razie kontroli to wystarczy, produkt zarejestrowany na mnie przez stronę autodesku oczywiście? 3) jak wygląda sprawa legalnośći użytkowania np Corela sprzedawanego razem z jakąś nie działającą myszką czy czymś takim? (tzn jako wersja OEM) w firmie. Pozdrawiam i dzieki z góry za odpowiedzi.
Napisano 29 Maj 200915 l 1. Wersje mam dwie: - ten pierwszy to wersja basic, a drugi to extended - albo pierwszy sprzedaje poniżej ceny producenta (mało prawdopodobne), albo drugi ładnie drze z klienta. 2. masz pudełko, masz fakture, masz zarejestrowane na numer z pudełka - jesteś legalny (choć jeszcze sprawdziłbym dokładnie wiarygodność ubu sklepów, tak wogóle to brałbym tylko u autoryzowanych reselerów). Poza tym z tego co się orientuje to sprawy o odszkodowania za nielegalne wykorzystanie są wszczynane na wniosek poszkodowanego - a przecież adobe czy ad nie rozpoczną przeciw tobie postępowania jak cię mają w bazie klientów, nie ?
Napisano 29 Maj 200915 l pierwsza aukcja to PS w wersji ENG, druga to wersja PL, pierwsza mogla w zwiazku z tym przyjechac z USA i stad roznica w cenie (trzeba by dopytac sprzedawce), jesli tak jest to problem z pierwsza wersja jest taki ze licencja Adobe chyba nie zezwala na uzytkowanie wersji kupionych w USA poza tym krajem, przynajmniej tak kiedys bylo
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Autor no to żeby odgrzebać wątek - pytanie kolejne - słyszałem że kilka sklepów zagranicznych oferuje sprzedaż Visty z możliwością upgrade do Windows 7 kiedy tylko znajdzie się w sprzedaży. Czy ktoś wie coś o takich praktykach w polsce ?
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Tak ma być między innymi z nowymi notebookami, kupując teraz, można nabyć z możliwością późniejszego upgrade do 7, poczytaj: http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=19969&st=0
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Autor no o notebookach to słyszałem, ale co z wersją boxową ? jeśli chcę kupić np Vista Buisness 64 czy jest możliwość późniejszego upgrade do Windows 7 za jakieś ewentualnie małe pieniądze?
Napisano 22 Czerwiec 200915 l jak widzisz pierwsza aukcja została usunięta. Wydaje mi się, że koleś oszukiwał ludzi ;)
Napisano 22 Czerwiec 200915 l Szit! Lepiej zeby nie bylo blokady na Europe bo wlasnie zakupilem cs4 z Allegro. Pudelko, serial.Wszystko ok.Jeszcze nie instalowalem wiec moga byc jaja...