latos Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Witam. Mam problem z funkcją FFD. Mianowicie gdy biorę control points i zaczynam przesówać to przesuwa sie tylko ta pomarańczowa otoczka a oryginalny element pozostaje bez zmian :/ Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Wybierz control points a nie lattice,czy set volume. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 30 Maj 2009 Autor Share Napisano 30 Maj 2009 Mianowicie gdy biorę control points i zaczynam przesówać Jak pisałem, wybieram Control Points. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Che,che sorry chyba jednym okiem czytałem;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Pewnie modyfikowany obiekt jest płaski, tak jak np. plane. Niewiem dlaczego tak się dzieje, ale wystarczy mu nadać grubość zmodyfikować FDD a potem zlikwidować niepotrzebne poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 30 Maj 2009 Autor Share Napisano 30 Maj 2009 Okurat modyfikuję box'a :/. Rozumiem ,ze mam go np. zescalować i już będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Jak boxa to niewiem, może ma za mało podziałów. Można jeszcze spróbować convert to edit mesh, convert to edit poly albo collapse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 30 Maj 2009 Autor Share Napisano 30 Maj 2009 może ma za mało podziałów DZIĘKI!! Dokładnie o to chodziło!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi