Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witajcie :)

mój pomysł to: projekt budowy bazy kosmicznej na księżycu.

Według doniesień prasowych, prace projektowe nad budowa takiej bazy trwają już od dawna. Baza powstanie prawdopodobnie na jednym z biegunów Księżyca, gdzie pada stosunkowo dużo światła słonecznego. Baza ma służyć jako centrum naukowe i będzie bazą dla załogowych wypraw na Marsa.

Jeszcze do końca nie opracowałam konceptu, ale mniej więcej będzie to widok na miejsca do lądowania, drogi komunikacyjne i jakieś budynki dla ludzi.

Oczywiście z widokiem na ziemię :).

Miejsce na rozpoczęcie budowy wytyczyłam tutaj ;):

ShadowoftheMoon_filmstill_13.JPG

Edytowane przez Jo_Anna

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 5,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajny pomysł przypomina mi sie motyw z serialu Ziemia ostatnie starcie, utowrzyli oni baze na ksiezycu, fajne statki tam mieli,:D

1313871611386363bfd6.th.jpg

Napisano
  • Autor

tutomash: dzięki :), niestety nie oglądałam tego serialu.

Rozwijam pomysł dalej. Myślę, ze będzie to widok z lotu zbliżającego się do lądowania statku. Baza będzie się skladala z półkolistych domków, przylegających do siebie lub połączonych tunelami. Materiały to szkło i metal. W oddali znajduje się obserwatorium astronomiczne z teleskopem i wielkie pole paneli słonecznych. Zastanawiam się nad gigantyczna szklarnią. Może jeszcze jakaś rakieta gotowa do startu.. ? Jeśli zdążę z czasem, to przelatujące sądy kosmiczne. Wszystko na tle czarnego nieba, sztucznie doświetlone w zimno-zielono - niebieskich kolorach.

Wstępne szkice:

szkic01.th.jpg

szkic02.th.jpg

Napisano

Oba koncepty fajne, ale pierwszy świetny. Widać, że zwracasz dużo uwagi na kompozycję. Czekam na realizację.

Napisano

czekam na jakieś postępy drugi rysunek najbardziej mi się podoba, w jakim programie będziesz robić ???

Napisano
  • Autor

Wrzucam pierwsze modele, żeby nie było ze na szkicach i pomyśle się zaczęło i skoczyło. Zapowiada się jednak, ze projekt nie będzie należał do ukończonych w tak zwanym terminie.

ArTooRo: trochę długo trzeba było czekać.. niestety

tutomash: w programie Blender

47694620.th.jpg

15413110.th.jpg

10122000.th.jpg

Zaczęłam od budowy tunelu i pojazdu w nim przemieszczającego się który jest skrzyżowaniem pociągu z samolotem. Ponieważ na księżycu jest grawitacja 6 raz słabsza niż na ziemi, pojazd jest jedynie podczepiony do jednej stalowej listwy zamocowanej w dnie tuleniu i po tej listwie się porusza.

Edytowane przez Jo_Anna

Napisano

szkice planety pierwsza klasa ;) :)

ale model pojazdu jest ciut slaby, poszkicuj więcej. Potem wybierz najlepszy, albo my pomożemy w wyborze. :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.