blinq Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Witam! Zastanawiam się nad kupnem książki "Rendering With Mental Ray & 3ds Max" J. Steen'a. Mam pytanie do Was - czy miał ktoś styczność z tym tytułem? Warto kupić? Nie ukrywam, że z renderingiem i oświetleniem mam ostatnio spory problem. Blurb brzmi zachęcająco, ale boje się, że wydam 200zł i sie okaże, że tam sa same ogólniki i kilka kolorowych renderów. Z góry dzięki za pomoc
SWRSC Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Help maxa + lamrug.org I książki nie trzeba kupować.
streaker Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Tej nie znam, ale mogę polecić 'Mental Ray for 3ds max, Maya and XSI'
blinq Napisano 2 Czerwiec 2009 Autor Napisano 2 Czerwiec 2009 Dzięki za odpowiedzi panowie! Help maxa + lamrug.org I książki nie trzeba kupować. Jakoś lepiej mi się uczy z książek. Wiem, ze w tym fachu to niezła ułomność, ale tutki w necie do mnie średnio przemawiają...
SWRSC Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 rozumiem. Moim zdaniem pod F1 MentalRay jest bardzo dobrze opisany. Każda funkcja dokładnie wytłumaczona. Znajdziesz tam dużo praktyki. Doskonałym uzupełnieniem jest strona lamrug.org gdzie praktykę uzupełnisz teorią - techniczne zagadnienia silnika. Ale jak kto woli :) Powodzenia w nauce :)
blinq Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Napisano 3 Czerwiec 2009 Dzięki SWRSC. Swoją drogą znalazłem Twoje tutki o mentalu. Za nie również dziękuje.
Rekomendowane odpowiedzi