Napisano 2 Czerwiec 200915 l Witam! Zastanawiam się nad kupnem książki "Rendering With Mental Ray & 3ds Max" J. Steen'a. Mam pytanie do Was - czy miał ktoś styczność z tym tytułem? Warto kupić? Nie ukrywam, że z renderingiem i oświetleniem mam ostatnio spory problem. Blurb brzmi zachęcająco, ale boje się, że wydam 200zł i sie okaże, że tam sa same ogólniki i kilka kolorowych renderów. Z góry dzięki za pomoc
Napisano 2 Czerwiec 200915 l Autor Dzięki za odpowiedzi panowie! Help maxa + lamrug.org I książki nie trzeba kupować. Jakoś lepiej mi się uczy z książek. Wiem, ze w tym fachu to niezła ułomność, ale tutki w necie do mnie średnio przemawiają...
Napisano 2 Czerwiec 200915 l rozumiem. Moim zdaniem pod F1 MentalRay jest bardzo dobrze opisany. Każda funkcja dokładnie wytłumaczona. Znajdziesz tam dużo praktyki. Doskonałym uzupełnieniem jest strona lamrug.org gdzie praktykę uzupełnisz teorią - techniczne zagadnienia silnika. Ale jak kto woli :) Powodzenia w nauce :)
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Autor Dzięki SWRSC. Swoją drogą znalazłem Twoje tutki o mentalu. Za nie również dziękuje.