indian Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 cześć wszystkim tym razem pokusiłem się o wymodelowanie gitarki, i padło na gibsona wiem że jeszcze dużo rzeczy do poprawy, dlatego ją tu umieszczam czekam na wasze oceny, co poprawić mam teraz sporo czasu więc up'y będą w miarę szybko teścik materiałów siatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2009 kilka drobnych poprawek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 No jak zwykle. Idealny przykład tego chorego systemu. Jak się wszyscy dowiedzieli że Noe to keraj to masa postów a tu pustkaaaaaa...I dlatego chętnie skomentuję. Ta gitarka ma jakieś chromowane elementy ? pytanie retoryczne bo która nie ma). Jakbyś dodał jakieś hdr to by było zacnie widać co jest co. A i oznaczenia progów są jakieś takie brudne ;p poza tym to do niewiele rzeczy mogę się przyczepić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2009 brudne?? to znaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 No wiesz u mnie te znaczniki na gryfie są zupełnie białe. A u ciebie jakieś takie ciemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forestt Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Nawet spoko Ci to wychodzi, nad materiałami musisz jeszcze popracować, pokusił bym się też o inny kadr, może tak spróbuj zrobić jeden render: http://www.arttechnology.pl/Katalog/img/Gibson_Les_Paul_Classic_Classic_Custom_AE_2.jpg pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2009 a co myślicie o materiale gryfu, drewno, czy jak materiał wiosła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2009 lepiej: (mam pewien problem z dolnymi pokrętłami, białe literki które są na nich się wyświetlają się wszystkie, jakieś propozycje ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Szczerze trochę strzelam ale może zwiększ sampling. Są stosunkowo małe.A tamto drewno na gryfie było trochę nie najlepsze ale widzę że wyleciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2009 poprawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 całkiem fajnie, ale zauważ że standardowo w Explorerze (?) podstrunnica zrobiona nie jest z "ciemnego" gatunku drewna tylko z jasnego ;). Oraz pot'y są na ogół przeźroczyste (no, może pół-przeźroczyste). Iiii na koniec dlaczego pot'y mają różne skale? :). Oraz poprzytulałbym się jeszcze z shaderem korpusu. Ale tak poza tym to bardzo pozytywna praca moim zdaniem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 poty wydają mi się takiej samej wielkości(jeżeli pot'y to są te pokrętła na dole, do regulacji) co do shadera, to nie mogę sobie poradzić, nawet przy subdvis 64, jest ziarno a co do gryfy(podstrunnicy) to nie mogę sobie poradzić ze znalezieniem odpowiedniego drewna pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 podstrunnica to palisander więc szukaj pod hasłem rosewood co do skali potów chodziło mi o cyferki skali (ich liczbę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 (edytowane) ok dzięki zaraz zapuszczę renderek Edytowane 11 Czerwiec 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 a tu renderek, nie rozumiem czasu( 5:30:49): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airice Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 coś dziwny odcien ma to drewno na gryfie(?) tam to drewno na pierwszym renderku mi sie podobało... ale ogółem mnie sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 walka z materiałami: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 walka trwa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2009 upik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 kabelek chyba zbyt krótki i whamy bar mi brakuje :] o ile ten model gibosna posiada ruchomy mostek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Whammy Bar ni ma na refelce, więc chyba mostek jest nieruchomy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 No jak zwykle. Idealny przykład tego chorego systemu. Jak się wszyscy dowiedzieli że Noe to keraj to masa postów a tu pustkaaaaaa...I dlatego chętnie skomentuję. Ta gitarka ma jakieś chromowane elementy ? pytanie retoryczne bo która nie ma). Jakbyś dodał jakieś hdr to by było zacnie widać co jest co. A i oznaczenia progów są jakieś takie brudne ;p poza tym to do niewiele rzeczy mogę się przyczepić. Wow jakie to szlachetne z Twojej strony ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 12 Czerwiec 2009 Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Ogólnie Explorer Ci wyszedł dużo fajniej niż mi ;) Ale może skoro mi wsiadłeś na ambicję wróce do tego modelu i go dopracuje ;) Troche mi nie pasuje skala - piec jest za duży w stosunku do wiosła. Kabelek rzeczywiście za krótki, do tego skieruj mikrofon do głośnika ;) A i wydaje mi się, że deska jest za cienka. Przynajmniej w moim jest gdzieś o połowe grubsza - nie wiem jak jest w innych modelach. Popracuj jeszcze nad materiałem podstrunnicy i nad chromem - może jakieś HDRI? PS. Explorery nie mają ruchomych mostków! Sama myśl o tym jest jakimś bluźnierstwem ;) Zawsze jest Tune-o-Matic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 blinq- No nie wiedziałem, że nie mają ruchomych mostków, sam gram na fenderze Strato a gibson to za drogi dla mnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Ponoć ostatnio wypuścili jakąś serię z ruchomymi mostkami. Widziałem Flying V z floydem. Ale to chyba taki jednorazowy wybryk ;) Pod względem grafy to nawet lepiej - spróbuj takiego floyda dobrze wymodelować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2009 up: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi