Napisano 9 Czerwiec 200915 l siemano wrzucam se gitarke ktora se juz troche robie:D, model cort x6, sam takowa posiadam, robie juz ja kolo tygodnia po lekku i se pomyslalem ze se wam pokoza jak to wyglada, jak cus to mozecie pisac co wam nie lezy POZDRO http://g.imagehost.org/view/0692/gre Edytowane 17 Czerwiec 200915 l przez plasti
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Wygląda fajnie, ale gryf taki trochę płaski się wydaje. Powodzenia z mostkiem :P
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor dzieki:D, co do gryfu to corty maja taka linie poprzeczna, zajefajnie sie na nich gra, codo mostka to zobaczymy...
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor wrzucam wczesny renderek nisko-sredni w ustawieniach :P, i jade dalej, za nie długo skoncze.....
Napisano 10 Czerwiec 200915 l dużo się ostatnio gitar robi na forum, ładnie idzie, czekam na upy może jakaś scenka?
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Autor wiesz ja juz dawno planowalem zrobic "moja" gitarke, i jakos tak wyszlo ze wlazlem w temat, pragnal bym nadmienic ze modelu corta nigdzie niewidzialem, moze dlategp ze zrobienie korpusu zajelo mi 4 dni!!!, jest niestandardowy, nie plaski jak deska,
Napisano 11 Czerwiec 200915 l 4 dni korpus, ja moją całą gitarkę, detal w 3 godzinki skleiłem ;p Edytowane 11 Czerwiec 200915 l przez indian
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Lewe ramię korpusu kiepsko się zwęża. Wiem jak powinno wyglądać bo mam corta x2 (ten sam korpus) którego zresztą już wymodelowałem. Ja poprostu dalej zrobiłem to zwężenie na tym rogu. Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi :P
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Autor indian: wiesz, korpus twojej gitary to tylko spline, extrude, chamfer, turbo smooth, mi by zajelo pol godziny wymodelowanie twojego korpusu:P i apropo 4 dn ale po 2 , 1 godzinke pracy. Edytowane 11 Czerwiec 200915 l przez plasti
Napisano 11 Czerwiec 200915 l Autor khatake: lekko przy koncu, wiem, ale nie bede tego ruszal juz, pokaz korpus:D
Napisano 14 Czerwiec 200915 l Problem polega na tym że nic nie pokazuje ten render ;p tylko dziurę która nie jest dziurą. stary strasznie więc siatka boska nie jest.
Napisano 14 Czerwiec 200915 l Autor ładnie wygląda.... wydaje mi sie ze gitarke koncowa wrzuce od razu do skonczonych, wiec zapraszam za niedlugo...
Napisano 16 Czerwiec 200915 l Autor taki up z innej perspektywy, jeden niewielki elemencik dodany:P, http://g.imagehost.org/view/0971/gi
Napisano 16 Czerwiec 200915 l Autor haloo!! dorzucam up'y, juz wszystko procz strun, shadery juz tez czekaja :D łot ja fink??
Napisano 17 Czerwiec 200915 l Proponuję dodać jakąś miniaturkę do pierwszego posta, bo wątek jest mało zauważalny. A co do modelu, to widać że cenisz sobie wysoki detal ;]. myślę, że możesz zabierać się już za strunki, nadać materiał i śmiało renderować :)
Napisano 17 Czerwiec 200915 l Autor chodzi o te kolo?? no wiem mozliwe, ale wole juz nie ruszac wiecie jak to jest:D
Napisano 17 Czerwiec 200915 l Autor no to jeszcze jeden taki render jeszcze bez strun, i jak?? bo mam zamiar konczyc...;p
Napisano 17 Czerwiec 200915 l Co nie ruszać, popraw i nie ma że boli ;) Ta płytka zasłaniająca pręt na główce trochę za cienka się wydaje chyba. Edytowane 18 Czerwiec 200915 l przez halset