plasti Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 (edytowane) siemano wrzucam se gitarke ktora se juz troche robie:D, model cort x6, sam takowa posiadam, robie juz ja kolo tygodnia po lekku i se pomyslalem ze se wam pokoza jak to wyglada, jak cus to mozecie pisac co wam nie lezy POZDRO http://g.imagehost.org/view/0692/gre Edytowane 17 Czerwiec 2009 przez plasti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Wygląda fajnie, ale gryf taki trochę płaski się wydaje. Powodzenia z mostkiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 dzieki:D, co do gryfu to corty maja taka linie poprzeczna, zajefajnie sie na nich gra, codo mostka to zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 wrzucam wczesny renderek nisko-sredni w ustawieniach :P, i jade dalej, za nie długo skoncze..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 dużo się ostatnio gitar robi na forum, ładnie idzie, czekam na upy może jakaś scenka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 wiesz ja juz dawno planowalem zrobic "moja" gitarke, i jakos tak wyszlo ze wlazlem w temat, pragnal bym nadmienic ze modelu corta nigdzie niewidzialem, moze dlategp ze zrobienie korpusu zajelo mi 4 dni!!!, jest niestandardowy, nie plaski jak deska, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 (edytowane) 4 dni korpus, ja moją całą gitarkę, detal w 3 godzinki skleiłem ;p Edytowane 11 Czerwiec 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 11 Czerwiec 2009 Share Napisano 11 Czerwiec 2009 Lewe ramię korpusu kiepsko się zwęża. Wiem jak powinno wyglądać bo mam corta x2 (ten sam korpus) którego zresztą już wymodelowałem. Ja poprostu dalej zrobiłem to zwężenie na tym rogu. Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 (edytowane) indian: wiesz, korpus twojej gitary to tylko spline, extrude, chamfer, turbo smooth, mi by zajelo pol godziny wymodelowanie twojego korpusu:P i apropo 4 dn ale po 2 , 1 godzinke pracy. Edytowane 11 Czerwiec 2009 przez plasti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 11 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2009 khatake: lekko przy koncu, wiem, ale nie bede tego ruszal juz, pokaz korpus:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2009 wysylam taka probe depth of field na modelu mojej gitary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 14 Czerwiec 2009 Share Napisano 14 Czerwiec 2009 Problem polega na tym że nic nie pokazuje ten render ;p tylko dziurę która nie jest dziurą. stary strasznie więc siatka boska nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2009 ładnie wygląda.... wydaje mi sie ze gitarke koncowa wrzuce od razu do skonczonych, wiec zapraszam za niedlugo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2009 taki up z innej perspektywy, jeden niewielki elemencik dodany:P, http://g.imagehost.org/view/0971/gi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 16 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2009 haloo!! dorzucam up'y, juz wszystko procz strun, shadery juz tez czekaja :D łot ja fink?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Proponuję dodać jakąś miniaturkę do pierwszego posta, bo wątek jest mało zauważalny. A co do modelu, to widać że cenisz sobie wysoki detal ;]. myślę, że możesz zabierać się już za strunki, nadać materiał i śmiało renderować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Ta główka nie jest chyba aż tak bardzo wygryziona w oryginale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 True true. wcięcie jest mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 chodzi o te kolo?? no wiem mozliwe, ale wole juz nie ruszac wiecie jak to jest:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 no to jeszcze jeden taki render jeszcze bez strun, i jak?? bo mam zamiar konczyc...;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 (edytowane) Co nie ruszać, popraw i nie ma że boli ;) Ta płytka zasłaniająca pręt na główce trochę za cienka się wydaje chyba. Edytowane 18 Czerwiec 2009 przez halset Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 19 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2009 Zapraszam do działu gotowych modeli 3d!!!!!!!!!!!! :d:d:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi