Napisano 30 Marzec 200421 l Nie moge sprawić żeby czasteczki się \"rozmazywały\" w trakcie ruchu. Wiem ze efekt jest możliwy, tylko nie wiem jak do niego doprowadzić:) Oczywiście jak włączyć mblura przy animacji boxa (a nawet torusa:)) wiem. Tylko te particle nie chcą współpracować. Jakies pomysły?
Napisano 30 Marzec 200421 l ja sie nie znam, ale w scanline nie wychodzil mi mblur a rederujac vrayem lub innym zenkiem wchodzisz w properties > object blur, mblur w redererze > turn on i jest ok.
Napisano 30 Marzec 200421 l Autor No właśnie ja bym chciał w scanlinie. I wiem na 110% że się da, bo mam na dysku scenki w ktorych to działa:) Tylko że nie wiem jak to jest zrobione, bo mam wszystko tak samo (tzn. nie wszystko, tylko nie wiem czego nie mam) i jest źle. A chciałbym zostać przy scanlinie ze względu na jego szybkość i prostotę obsługi, bo w żadne GI przy kilkuset tysiącach particli nie będe się bawił przecież:)
Napisano 30 Marzec 200421 l no w scanlinie to ladnie wychodzi mblur na super spray ale pf sie nie bawilem.
Napisano 30 Marzec 200421 l Autor Dalej nic sie nie dzieje:( Wrzuciłem scenke na serwer. Jakby ktoś chciał przyjżec się tym ustawieniom i cos o nich powiedzić:) http://members.lycos.co.uk/kozioo/pflmb.max plik mały, 160 kilo około.
Napisano 31 Marzec 200421 l Widzę kozioo że masz ten sam problem co ja :). A lekarstwo jest na to takie: w oknie particle view masz klocki. Klikasz ppm na nagłówku od klocka odpowiedzialnego za particle (ten za rendering jes 1), a tam potem juz pisze jak drut motion blur :). Acha jak chcesz lepsze efekty to nie zapomnij do drugiego klocka dodać dynamic maps i operatora delete. W rewanżu możesz zapodać mi jakiś sposób na te moje cholerne iskierki :)
Napisano 31 Marzec 200421 l Autor No rzeczywiście działa:D Dzięki. A co do iskierek, to pomyśle:] To maja być takie od spawania?
Napisano 1 Kwiecień 200421 l Autor Po wielu testach doszedłem do wniosku ze najlepiej jest chyba używać motion blura z kamerki:) Jako \"multi-pass effect\". Co prawda czas renderu jednej klatki sie wydłuża, ale ładnie to wygląda i ma się nad tym troszke większą kontrolę. A co do tych iskier to wczoraj udało mi się dojsć do czegoś takiego http://members.lycos.co.uk/kozioo/spark.rar filmik *.mov ok. 1,4 mb