heaven Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Kubaswielgus, ja wiem co to vray xD tylko chcialem sie upewnic co to cast shadow bo mialem zaznaczone ;P wiem o visible i innych rzeczach ;P wiem ze musza zaslonic caly otwor ;P hehe. dobra przyczyna braku cieni tu i uwdzie bylo to ze przedmioty byly wbite w podloge ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 (edytowane) pojeździłeś sobie, ale nadal nudno :) Powtarzam Ci najpierw mtl, tex, a potem światełko :D Walcz z nierealizmem :p Edytowane 23 Czerwiec 2009 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 kombinuje z reinhardem. narazie takice cos. w miedzyczasie postaram sie otekturowac wiekszosc przedmiotow. By tmkszlc nie wiem jak pozbyc sie tych artefaktow na zaslonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airice Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 dywan jakiś taki dziwaczny... i cos strasznego z zasłonami sie stało wg mnie ;) z jednej strony przepalenia z drugiej cien... ale reszta fajna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Airice, dywan ma szary material vraya. to dlatego taki sie zrobil. no wlasnie bo tak swieci slonce. ale najwikszy problem to ten ze tam sa jakies artefakty na tej zaslonie. jakies kolorowe linie. kombinuje i nie wiem jak sie tego syfu pozbyc. no nic. wieczorem potestuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 No zaczyna wreszcie to jakoś nabierać kształtu. Najważniejsze, że pozbyłeś się tego wszechobecnego żółtego koloru :) Teraz już tylko podłoga "zabarwia" Ci wszystko. Przy wysokich nastawach GI powinno to przyzwoicie wyglądać. I takie pytanie: czy masz włączony Clamp output i Sub-pixel mapping? Jak nie to włącz. I jeszcze jakie masz Saturation w Post-processing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 pionix, dzieki za komentarz. mam wlaczony clamp out lecz wylaczony sub-pixel. sprawdze jak to wyglada z wlaczonym. no i saturation mam 1.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Saturation daj na razie na 0.75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 No coraz ciekawiej. A co do zasłon, nie znam się jakoś super na tym, ale jak robiłam to tez takie bugi miałam, masz włączona opcję self collide czy jakoś tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 (edytowane) Neiraa, wlasnie szukalem i znalesc niemoglem. ale poszukam. jeszcze raz zrobie te zaslony xD cos mi tam w nich niepasi ;P //edit.. juz znalazlem te self collision xD slepy jestem xD Edytowane 24 Czerwiec 2009 przez heaven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 jesli ktos ma to prosilbym o teksture mebli. najlepiej jakas ciemna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
songokan Napisano 4 Lipiec 2009 Share Napisano 4 Lipiec 2009 siema :) do vraya mam takie materiały (mam nadzieje, że się przydadzą): http://rapidshare.com/files/251912655/Wood.7z.html P.S. jakby co to pisz o inne. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 4 Lipiec 2009 Share Napisano 4 Lipiec 2009 Tomku, irradiance map Ci leży :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
songokan Napisano 4 Lipiec 2009 Share Napisano 4 Lipiec 2009 (edytowane) wczoraj bawiłem się tutkiem havena i mi firana wychodziła... dzisiaj jak robię to za nic nie chcę się trzymać i cała spada :/ gdzie jest błąd? robię tak jak w tutku... może to ma wpływ: http://www.evermotion.org/tutorials/show/7900/making-interior-scene dzisiaj próbowałem zrobić tak...i mi spadła :) potem wróciłem do sposobu havena i nadal spada.... wrrrrr help :) pzdr P.S NIEAKTUALNE :) PORADZIŁEM SOBIE :d Edytowane 4 Lipiec 2009 przez songokan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi