heavymental Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 (edytowane) Do teczki podejście drugie. Pracka na konkurs itsartmag 'The Control Of Nature' Główny mankament - brak oświetlenia na postaci/drzewach. W początkowej fazie tworzenie wydawało mi się, iż bez światłą na nich ciekawiej to wyglądać będzie. Ostatecznie jednak nie wyglądała tak dobrze - czasu jednak nie było już by coś z tym robić ( nie ma to jak startować zaraz przy końcu) I by nie było - wszystko mazane, to nie kolaż. Oraz dwie ilustracje takie 'dziecięce'. Oryginalności zero - ograne kadry,pomysły - jednak nie o to tu chodziło. Ot, po prostu typowa ilustracja. Przy okazji - myślicie, iż poziom tych dwóch poniżej nadawał by się już do publikacji (okładki, książki, cokolwiek)? Pozdrawiam. Edytowane 10 Lipiec 2011 przez heavymental Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
^sTh. Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Myślę, że do publikacji jeszcze trochę brakuje, chociaż z drugiej strony widywało się dużo gorsze prace na półkach sklepowych. Syrenka jest sympatyczna, trochę tylko płasko wygląda. Proponowałbym też przyciemnić nieco całość, bo jak na dno oceanu to strasznie jasno tam. Ostatnia praca chyba najbardziej mi się podoba, ładny klimat i ogólnie przyjemne wrażenie robi. Te liście-plamy tylko trochę psują te wrażenie; na górze wyglądają jeszcze dobrze, ale na dole robi się z tego taki brzydki szum. W pierwszej pracy już jeden minus wymieniłeś, drugi to wg mnie znaczący brak głębii. Dużo tu błysków i świateł, ale właściwie nie widać, co jest z przodu a co z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavymental Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Twór kolejny, klimat zupełnie inny. Ot, tak szybka około konceptowa pracka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mellon Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Fajna ta ostatnia będziesz jeszcze ja męczył (bo ma niezły potencjał), czy tak zostawiasz? ---------- moja teczka - http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=60099 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavymental Napisano 20 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2009 Mellon - Czort wie, dłubać próbowałem, bez efektów jednak. Mały update: Evangelionowaty twór, w dwóch wersjach: Alchemy + chwila mazania w Photoshopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavymental Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Fucking Awesome Colorfull Orgasm Launched by Broken Noise of Her Scream Will Rape World (hires) Mniej tu chyba po prostu digital paintingu, masa za to eksperymentów, dziesiatki tysięcy warstw, efektów. Zło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 30 Czerwiec 2010 Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Ano Zło. :) Jak tak dalej będziesz to w końcu przekonasz jakiegoś znanego krytyka że białe jest czarne albo odwrotnie, okrzykną cię geniuszem i trafisz do jakiejś znanej galerii. Ja po tych wszystkich rozterkach umysłowych doszedłem do prostego wniosku, że jedynym wymiernym kryterium oceny w plastyce jest umiejętność realistycznego przedstawienia malowanego obiektu. Podkreślam - umiejętność, a nie skłonność. Tzn uprawiaj sobie nawet taszyzm chlapiąc pędzlem po płótnie i nazwij to jabłkiem. Ale jeśli nie będziesz potrafił namalować tego jabłka tak prawdziwie żebym chciał je zjeść, to cóż z ciebie za malarz ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavymental Napisano 14 Listopad 2010 Autor Share Napisano 14 Listopad 2010 I widze że coś mi zjadło pracki z serwera, choć dalej na nim niby są Zło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheBill Napisano 14 Listopad 2010 Share Napisano 14 Listopad 2010 (edytowane) świetne prace! jakimi technikami je robiłeś? w sensie czy obrabiałeś też cyfrowo? Edytowane 14 Listopad 2010 przez TheBill Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavymental Napisano 14 Listopad 2010 Autor Share Napisano 14 Listopad 2010 Jak najbardziej cyfrowa robota. Pierwsza praca - ten stwór z postrzelona głową to od zera digital, pracka druga rysowana ręcznie, czerwonym długopisem, na komputerze tylko kolorowana (+ tekstura popękanej ziemi) Co do mazaków długopisem: http://www.embryosaid.blogspot.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheBill Napisano 14 Listopad 2010 Share Napisano 14 Listopad 2010 właśnie ta 2 pracka wyglądała mi jak czysta akwarelka, nie licząc ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 15 Listopad 2010 Share Napisano 15 Listopad 2010 ciekawe abstrakcje , zwłaszcza te ostatnie mocno komiksowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 przesadzasz z kolorem, i przepaleniami. Evangeliowy stwór nr 1 jest super, nr2 jest do bani :P nie psuj tak obrazków! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavymental Napisano 20 Listopad 2010 Autor Share Napisano 20 Listopad 2010 telthona: - Racja to , przepalenie cholernie zjada mi pracki, ale już orgazm setek kolorów lubię ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 nie wiem co chciales pokazać na tej pracce z krasnalami w śniegu ale ja cały czas widze w tym cos takiego (sorry za overp) Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavymental Napisano 20 Listopad 2010 Autor Share Napisano 20 Listopad 2010 Ruiny to miały i być - ale faktycznie - kadr idealniej nadawał by się do czegoś co narysowałeś. ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavymental Napisano 10 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2011 Grafika z prostej gierki która tworzyłem (XNA) Mecha: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Lipiec 2011 Share Napisano 10 Lipiec 2011 To z gry wygląda ciekawie, w tym drugim nie wiem co widzę i o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavymental Napisano 12 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2011 Dzięki ;] Drugi przedstawia mecha, innego tam robota, kroczącego nocą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi