Skocz do zawartości

Finished 2D: Niechaj przystanie spłoną

Gość Sirielle

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sirielle

Sirielle_Let-the-havens-burn.jpg

Painter 9.5, korekcja kolorów w Photoshopie. Inspiracja:

"Gdy Maedhrosa doszły pierwsze wieści o tym, że Elwinga żyje, uniosła ze sobą Silmaril i przebywa w pobliżu ujścia Sirionu, zrazu powstrzymał się od ścigania jej, żałując popełnionych w Doriath zbrodni. Z czasem wszakże i on, i jego bracia coraz dotkliwiej odczuwali niepokój z powodu niedotrzymanej wciąż przysięgi, aż w końcu zebrali się wszyscy, porzucając swoje myśliwskie szlaki, i wyprawili do Przystani posłów, domagając się grzecznie, lecz stanowczo oddania Silmarila. Elwinga i lud znad Sirionu nie chcieli oddać klejnotu, który Beren zdobył i który Lúthien nosiła, a za który Dior zapłacił życiem. Nie chcieli zwłaszcza rozstrzygać tej sprawy, gdy ich władca Eärendil był na morzu; zdawało im się bowiem, że właśnie Silmarilowi zawdzięczają zdrowie oraz pomyślność swoich domów i statków. I tak doszło po raz ostatni do rozlewu krwi elfów mieczami elfów i do trzeciego okrutnego nieszczęścia, jakie ściągnęła na Noldorów przeklęta przysięga Fëanora."

- J. R. R. Tolkien: Silmarillion, "Podróż Eärendila i Wojna Gniewu"

+ tapeta na pulpit do pobrania.

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Hej naprawdę ok. niedawno zainstalowałem paintera 9 i będę się próbował z nim zapoznać. A to co zrobiłaś to naprawdę fajna akcja, bardzo podobają mi się te płomienne bajery. Robiłaś to jakąś konkretną techniką czy z łapki wymalowane po prostu

Gość Sirielle

Dziękuję. Z łapki wymalowane kombinacją airbrush, soft blender stamp i najważniejsze narzędzie glow brush (w zestawie FX). Glow działa najlepiej na warstwie podstawowej - na tle - wybierasz ciemny kolor, dla ognia bardzo ciemny pomarańcz/brąz, każde pociągniecie daje jaśniejszy płomień. W zasadzie można malować tylko z użyciem glow, ale ja najpierw namalowałam kształt płomieni airbrushem, dopiero potem wpadłam na to, by wypróbować glow ;) Jeśli malujesz na odrębnej warstwie, to na początku zachowuje się jak zwykły pędzel, dopóki nie wymaluje sobie ciemnego podkładu, dlatego najlepiej malować po tle. Iskry to paper spray czy któryś inny z airbrushy.

płaskie to... monochromatyczne, mało zróznicowane, skrót nogi skopsany, zbroja przepalona i dziurawa przez czarny... ogólnie pracka nie w moim guście (od strony technicznej w sensie), tematyka fajna, ale możnaby więcej z tego wycisnąć... za dużo efektów, za mało pomyślunku :P