graficMac Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 Nie widze obiektu ktory modeluje z tyłu, z przodu normalnie sa krawedzie itp, mozna modelowac ale kiedy obracam zeby spojrzen od tyłu jak to wygląda wszystko znika? Jak mam to zrobic?? thx
Monio Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 Wydaje mi się że musisz ustawić żeby wyświetlało poly z 2 stron bo masz ustawione na razie z jednej. Może musisz zrobić Flip na drugą stronę tylko niektórych ścianek. Gdzie to zrobić to się nie znam bo nie korzystam z maxa ale dalej chyba wyguglasz sam.
graficMac Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Napisano 9 Lipiec 2009 aa juz mam, dzieki za podpowiedz :) trzeb było zaznaczyc force 2 sides w konfiguracji okna Perspective.
Monio Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 Jak będę duży to też zacznę się uczyć jakiegoś normalnego softu do 3d. :)
blinq Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 Jeszcze możesz odznaczyć 'backface cull' we właściwościach obiektu
graficMac Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Napisano 9 Lipiec 2009 dzieki, juz wszystko gra :) moge modelować dalej .
Rekomendowane odpowiedzi