Lotek Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Witam ! Po półtorarocznej(czy jakoś tak) rozłące z 3ds max, zacząłem znowu się bawić i o to co mi wyszło : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9bb83c61e86e1932.html Powoli staram się pnąć do przodu, proszę o wszelkie uwagi. Mam nadzieje, że wybrałem dobry dział.
KermiT01 Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Powoli staram się pnąć do przodu, proszę o wszelkie uwagi. Mam nadzieje, że wybrałem dobry dział. O ile się nie mylę to powinno to być tutaj: http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=23 A co do rendera, to jak dla mnie troszkę za daleko i nie widać detali, ale wygląda ładnie.
Meri Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Dokladnie, zgadzam sie z przedmowca, wyglada ok ale albo zrob duzo wiekszy render albo przybliz kamere do sceny zeby lepiej bylo widac detale :)
Gość ilonat Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Słuchajcie, mam taki problem: nie mogę poruszać obiektów w 3d maxie-nawet w nowo otwartym pliku- poza tym mogę tworzyć bryły tylko dokładnie na środku układu współrzędnych- i nie mogę ich stamtad ruszyć , bedę wdzieczna za szybka odpowiedz. Prawdopodobnie cos przez przypadek wlaczylam w ustawieniach, ale nie wiem jak to wylaczyc.
Lotek Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Napisano 12 Lipiec 2009 (edytowane) Z bliska wygląda to tak : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5917af74ddf57171.html Edytowane 12 Lipiec 2009 przez Lotek
Meri Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Ogolnie to nie pale i sie nie znam, ale papieroch wyglada na ciut za duzy ^^
hcpiter Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Lotek umiesz myslec i czytac logicznie ?! "Powoli staram się pnąć do przodu, proszę o wszelkie uwagi. Mam nadzieje, że wybrałem dobry dział." A czytales moze o co chodzi w dziale "MODELING" ?! I jeszcze Dołączył 06-05-07 :p Trosze moze ostro ale normalnie rece opadaja... A co do "sceny" to lepiej sie nie wypwiadam :) Pozdrawiam
Lotek Napisano 12 Lipiec 2009 Autor Napisano 12 Lipiec 2009 Lotek umiesz myslec i czytac logicznie ?! "Powoli staram się pnąć do przodu, proszę o wszelkie uwagi. Mam nadzieje, że wybrałem dobry dział." A czytales moze o co chodzi w dziale "MODELING" ?! I jeszcze Dołączył 06-05-07 :p Trosze moze ostro ale normalnie rece opadaja... A co do "sceny" to lepiej sie nie wypwiadam :) Pozdrawiam To przepraszam i proszę o przeniesienie wątku... Chyba sobie zrobię nowe konto... Co z tego że dołączyłem 06-05-07, nie bawiłem się w maxa aż do teraz :P
Fargate Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 hcpiter ma racje zrób sobie teczkę 3d w dziale wip - bo to bardziej odpowiedni dział :)
graficMac Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 imo, zacznij cos modelowac, bo to troche taka zabawa z tymi materiałami, nie jest to łatwe ale pozniej imo tego sie nauczysz, zreszta jak ja. Polecam wymodelowac glowę czy cos w tym stylu, zeby sie obyc z modelowaniem. Co do teczki tez chyba założę :D
Meri Napisano 12 Lipiec 2009 Napisano 12 Lipiec 2009 Hum, w sumie tez zrobie sobie teke, chociaz nie mam skilla zeby czymkolwiek sie chwalic :S
Rekomendowane odpowiedzi