Gość sm...art Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 (edytowane) Hej to ja smart :) Założyłem nowe konto bo stare wcieło ;P Witaj w moich skromnych progach. Dzisiaj chciałbym zaprezentować rzeźbkę. Dawno nie wrzucałem nic. Leń odszedł, przyszedł czas na pracusia :D Wykonaną z gliny polimerowej SS (super sculpey). Wys. około 10 cm. Figurka inspirowana japońskimi miniaturami rzeźbiarskimi zwanymi NETSUKE ( przykład: ) Jak Wam się podoba ? www.smart-folio.blogspot.com Edytowane 16 Lipiec 2009 przez sm...art Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Szkoda, że tak nierówno wyszły lewa i prawa część mordki, i może stopy ciutkę za duże, ale reszta... pomimo tych dwóch bardzo mi się podoba. Za takie drobne cudeńko, których mało tutaj w sumie, dam 5* z życzeniami na fronta, a co! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sm...art Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Witaj pressenter Krzywy ryjek ono ma, mimo to przyjazna paskuda:) dziękuje za chojność ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Fajność:) Stylowe i pro. Aż by się porzeźbić chciało. Ten glow na ostatniej fotce to PS czy lamka? //offtop Wie ktoś gdzie w krakowie można kupić materiały rzeźbiarskie (w sensie te takie masy jak greenstuff) pytałem tylko w Szale ale nie mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Słodziutki, zwłaszcza te łapki tak nieśmiało złożone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 bardzo fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Jak to kolega z pracy mawia - Super Skalpczej ;) Kozackie stworzonko, od razu czuć sculpeya Świetnie to wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sm...art Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Witajcie!Dziękuje za komentarze lucek91-Do dłut bracia i siostry! a raczej do szpatułek i szejperów ;) ta poświata to efekt zabawy suwakami w PS (adjustments/shadow-highlight i levels) Ania-Zgadzam się że słodziutki, aż sie prosi żeby go pomalować. chciałem żeby było mu wygodnie, więc usadowiłem go na ogonie i zapożyczyłem trochę z proporcji bobasa:] Eden3d- :) Leru-"kozackie" to określenie zjawiskowe, podoba mi się :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 A Właśnie - Jakich "Tooli" używałeś? Widziałem tu takich co spinaczem biurowym fajne sculpty robili:) stosujesz takie patenty? I skąd wytrzasnąłeś tą masę? Szukalem na internecie wczoraj i podobno w polsce bardzo ciężko dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sm...art Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Pędzel mistrza nie czyni. Korzysta sie z tego co akurat jest pod ręką i ma odpowiedni kształt. Można zrobić cos fajnego samymi palcami i paznokciami ;) Już kiedyś podobny temat był na forum. Odsyłam Cie do niego: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=6828 Ja korzystam z szejperów (gumowych pędzli) dostępne na allegro. Drewnianych szpatułek modelarskich dostępnych wszędzie. Szczoteczki do zębów o twardym włosiu. Zależy co chcesz osiągnąć. W przypadku sculpey'a fakturować można np. kawałkiem płótna nałożonym na palec. To medium ma wysoki poziom odwzorowania detalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Fajnie :) Szczególnie miło zobaczyć coś wykonanego poza kompem. Wiem, że to mocno stylizowana rzeźba, ale myślę, że gdybyś się pokusił o odrobinę detalu i anatomii tu i ówdzie to by tylko na plus wyszło. W szczególności mam na myśli takie miejsca jak ugięcie uda przy biodrze.. przy jego tuszy jakaś fałda by się pojawiła zapewne... nawet widać, że się do tej fałdy przymierzałeś, ale troszku nieśmiało :) Fałdek się czepiłem, ale mam nadzieję, że rozumiesz zamysł - dopracowanie detalu i wypas ;) Tak czy siak podoba się bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sm...art Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Kris_R - Dzięki za komentarz :) Całkowicie sie zgadzam. Jednak nie zdecydowałem sie na większe ofałdowanie, ze względu na to że kiedyś za dużo fałdek dawałem i wychodziło jak skóra słonia. Postanowiłem tym razem odejść od tej pomarszczonej faktury, a fałdy to megazmarszczki. Rozumiem zamysł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 No, Sebuś, urocze:) Postawilbym na kominku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Paskudny stwór...nie kupiłbym tego. Ale sporo pracy musialo kosztować...Fałdki fajne...taki bobasek wyszedł...:) Fajno, że czasem pojawi się coś robione w realu ;D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sm...art Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Reanimator-Dzięki. mówisz i masz, będe miał kolor śnieżno biały gipsu ceramicznego do odlewów. ale zostało mi troche terakotowego i moge Ci zmieszać. jak chcesz, bliższe info na pm, mail lub gege. CzAk1- Dzięki za komentarz. Wyobraź sobie że ja bym nie sprzedał. Fajny z niego kumpel. Taki trochę dla mnie jak budda jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi