Napisano 16 Lipiec 200916 l Big Buddha to nazwa wielkiego transportowca dostarczaj膮cego ci臋zki sprz臋t g贸rniczy do odleg艂ych 艣wiat贸w. Zapewne na pierwszy rzut oka wida膰 g艂臋bok膮 inspiracje Homeworldem :) 聽 聽 Oczywi艣cie ca艂kowicie malowane. 聽 Tutaj jest "Making of"
Napisano 16 Lipiec 200916 l Zapewne na pierwszy rzut oka wida膰 g艂臋bok膮 inspiracje Homeworldem 聽 Mi szczerze m贸wi膮c troch臋 bardziej przywodzi to na my艣l jakie艣 uk艂ady scalone... Ale ogl膮da si臋 fajnie - nawet bardzo. Te stateczki w lewym dolnym rogu troch臋 burz膮 skal臋...
Napisano 17 Lipiec 200916 l Fajne to, ale chcia艂oby si臋 wi臋cej perspektywy. Nie kumam te偶 tego zielonego dopalacza na 艣rodku statku.
Napisano 17 Lipiec 200916 l Autor SBT777 - dzi臋ki. Bez tych stateczk贸w w lewym rogu by艂o tam 艂yso, musia艂em co艣 tam wrzuci膰 :) 聽 panRebonka - tu si臋 zgodz臋, wi臋cej perspektywy zdecydowanie tchn臋艂o by w wi臋cej dynamizmu, aczkolwiek to i tak du偶e osi膮gni臋cie dla mnie, 偶e ten spaceship nie jest idealnie od boku pokazany XD a co do tego boostera na 艣rodku - chodzi ci o ten bli偶ej g艂贸wnego silnika z prawej czy ten na dole z lewej? Jak chodzi o ten z lewej, to jest to hangar, nie dopalacz :D a ten z prawej to po prostu dodatkowy silnik.
Napisano 17 Lipiec 200916 l Zielony dopalacz na 艣rodku mo偶e by膰 silnikiem sterowym. Mi osobi艣cie po prostu brakuje kilku gwiazd wi臋cej.
Napisano 17 Lipiec 200916 l Autor emmilius - dok艂adnie :) co do gwiazd - w pobli偶u tak silnego 藕r贸d艂a 艣wiat艂a jakim jest to s艂o艅ce, niewiele gwiazd powinno by膰 widocznych.
Napisano 17 Lipiec 200916 l a'propo gwiazd...to wok贸艂 s艂o艅ca jakie艣 czarne kuleczki s膮...co to? o_O 聽 Wygl膮da fajnie. Troche dziwne te statki po lewej...jakie艣 p艂askie, dziwne. SBT77 s艂usznie zauwa偶y艂, 偶e troche skale burz膮... Pozdro
Napisano 17 Lipiec 200916 l no jak dla mnie te "czaren kuleczki" to s膮 jakies mini-stateczki, na dole te偶 s膮 - tak wynika z moich obserwacji, ale niech si臋 autor wypowie :) bardzo fajne solidne, homeworldowe SF, statek matka bardzo miodzio, natomiast faktycznie te statki na pierwszym planie troch臋 skale rozmywaj膮 :) pozdro
Napisano 17 Lipiec 200916 l Autor zgadza si臋, te czarne kuleczki to statki, ale 偶e "mini" to bym nie powiedzia艂 :D Ten obok po prostu jest du偶y :) kurde a my艣la艂em, 偶e w艂a艣nie te statki na pierwszym planie dodadz膮 troch臋 g艂臋bi, widocznie nie wysz艂o :D
Napisano 17 Lipiec 200916 l bo chyab tak nie do ko艅ca wida膰, na kt贸rym one planie maj膮 by膰 :) i przez to rozmywaj膮 skale "mader-szipa" tak si臋 mi zdaje
Napisano 17 Lipiec 200916 l 艢wietne. Klimat homeworld'a utrzyma艂e艣 w stu procentach. A偶 chcia艂oby si臋 zobaczy膰 kr贸tk膮 animacj臋 w stylu tych z gry. :)
Napisano 17 Lipiec 200916 l Czekam z niecierpliwo艣ci膮. Te animacje prawie si臋 nie rusza艂y, a wywo艂ywa艂y u mnie wi臋ksze emocje ni偶 wszystkie najnowsze cut-scenki Blizzarda razem wzi臋te. :)
Napisano 17 Lipiec 200916 l Statki na pierwszym planie doda艂yby g艂臋bi, gdyby by艂y w jakiej艣 relacji w maderszipem, nie wiem, gdyby na przyk艂ad z tego hangaru wylatywa艂y ku widzowi. No a to poziome to si臋 czyta jako hangar w sumie, je艣li ju偶 mia艂bym si臋 czepi膰 na si艂臋, to bym inny troch臋 kolor da艂 (dopalaczom albo hangarowi). Generalnie zacne, w og贸le lubi臋 twoje prace, najbardziej chyba t臋 z takimi czerwonymi cosiami orbituj膮cymi w przestrzeni kosmicznej.
Napisano 17 Lipiec 200916 l ok, mo偶e spr贸buje co艣 z tym jeszcze zrobi膰 :) dzi臋ki. 聽 Heh, wiesz spoko to wygl膮da tak czy owak. My艣l臋 sobie, 偶e nawet nie ma co rezygnowa膰 z tych stateczk贸w na pierwszym, ale po prostu przemy艣l kompo - przede wszystkim linie akcji... Dla mnie jest tu tak - pierwsza linia akcji jest jakby narzucana przez perspektyw臋 tego statku, druga ni w pi臋膰 ni w dziesi臋膰 idzie do dolnego lewego rogu, co tylko odwraca uwag臋 od focal pointa... Zdaje mi si臋, 偶e robienie linii akcji do rogu ilustracji to do艣膰 ryzykowny zabieg, ale oczywi艣cie jak to kto艣 kiedy艣 powiedzia艂 - zasady s膮 od tego by je 艂ama膰... :) Mo偶esz rzuci膰 okiem na ten artykulik - chyba szczeg贸lnie cz臋艣膰 o linii b臋dzie tu na miejscu... 聽 http://www.animationarchive.org/2006/12/education-fundamentals-of-composition.html 聽 Pozdrawiam i podziwiam, bo fajnie si臋 rozwijasz... Co u艣wiadamia mi, 偶e musz臋 wreszcie wzi膮c si臋 bardziej do roboty :)
Napisano 18 Lipiec 200916 l Autor Heh, wiesz spoko to wygl膮da tak czy owak. My艣l臋 sobie, 偶e nawet nie ma co rezygnowa膰 z tych stateczk贸w na pierwszym, ale po prostu przemy艣l kompo - przede wszystkim linie akcji... Dla mnie jest tu tak - pierwsza linia akcji jest jakby narzucana przez perspektyw臋 tego statku, druga ni w pi臋膰 ni w dziesi臋膰 idzie do dolnego lewego rogu, co tylko odwraca uwag臋 od focal pointa... Zdaje mi si臋, 偶e robienie linii akcji do rogu ilustracji to do艣膰 ryzykowny zabieg, ale oczywi艣cie jak to kto艣 kiedy艣 powiedzia艂 - zasady s膮 od tego by je 艂ama膰... :) Mo偶esz rzuci膰 okiem na ten artykulik - chyba szczeg贸lnie cz臋艣膰 o linii b臋dzie tu na miejscu... 聽 http://www.animationarchive.org/2006/12/education-fundamentals-of-composition.html 聽 Pozdrawiam i podziwiam, bo fajnie si臋 rozwijasz... Co u艣wiadamia mi, 偶e musz臋 wreszcie wzi膮c si臋 bardziej do roboty :) 聽 Dzi臋ki za wskaz贸wki i za linka :) Na pewno si臋 przyda.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto