Napisano 18 Lipiec 200915 l Witam. Nabyłem niedawno nowy sprzęt: - amd x4 955 BE - płyta gigabyte MA790XT - OCZ 4GB (2x2GB) 1333MHz CL6 Reaper - zasilacz OCZ StealthXStream 500W Przełożyłem też dodatkowo stare części: - geforce 6600 GT - dysk ata 80 gb Sytuacja wygląda tak: grałem sobie w Payna, nagle auta przed Maxem zmieniły się w brązowe obrysy a reszta zrobiła się czarna, komputer się zawiesił i pozostało zrobić tylko reset. Od tamtej pory nie jestem w stanie włączyć Windowsa (win 7). Bios się ładuje, chociaż zauważyłem, że ma jakieś bugi w wyglądzie, windows się ładuje i gdy przychodzi do ujrzenia Zapraszamy niestety mam bluescreen. Zrobiłem format, postawiłem znowu win 7 i jest to samo. Postawiłem mój stary win x64 xp i po załadowaniu systemu jakby wisi, kontrolka monitora miga, komputer mruczy i tyle reakcji. Mam tu załącznik do sytuacji: http://images47.fotosik.pl/164/5e36da54ee552d47.jpg adresatem tego jpega był kumpel, stąd takie opisy. Ma ktoś z szanownych forumowiczów pomysł jak obudzić ze snu mój komputerek? Pozdrawiam tpiatek
Napisano 18 Lipiec 200915 l spotkalem sie z podobnym przypadkiem z tym że w tamtym kompie padła karta graficzna. tez pojawialy sie artefakty na monitorze np inne kolory napisów przy starcie np biosu. poza tym z komunikatu stop u Ciebie system podpowiada "atempt to the display driver" na początek spróbuj wyjąc karte i włożyć ponownie jak nie pomoże sprawdź na innej np pożycz od kolegi
Napisano 18 Lipiec 200915 l z trybu awaryjnego odinstaluj sterowniki do karty graficznej, pozdrawiam jeżeli to by nie pomogło: LINK Edytowane 18 Lipiec 200915 l przez hkropinski
Napisano 18 Lipiec 200915 l obstawiam, że padła kata graficzna - przy obecnej temp pewnie ją za bardzo przypiekłeś w trakcie grania :)
Napisano 18 Lipiec 200915 l Wymagająca gra, upał na zew., zgaduje, ale pewnie karta była podkręcana ? Do tego ten tekst 'attempt to reset display driver' na bsodzie, przekłamania na obrazie biosu. Wsadź jakąś inną i zobacz co się stanie (pod wsadzeniu drugiej karty dla pewności zresetuj bios). Zresztą nim będziesz wsadzał inną kartę to też zresetuj bios, a nuż widelec pomoże ?
Napisano 18 Lipiec 200915 l Autor Wypinałem kartę i wpinałem ale bez sukcesów. Po wielkim wysiłku umysłowym, wymyśliłem skąd mogę mieć zastępczą kartę. Pożyczyłem na chwilkę tylko i bios na tamtej jest już piękny. Nie wiem czy Windows się odpala bo poformatowałem wszystkie dyski a miałem mało czasu na test ale z pewnością to wina karty, zagrałem ją na śmierć :) Dzięki za pomoc! Stawiam wszystkim piwo! :) PS: Co kupić? Starczy 9600 GT do Max Payna i 3d? :> Pozdrawiam tpiatek Edytowane 18 Lipiec 200915 l przez tpiatek